• Bizalom visszaszerzése , de hogyan?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! Dr. Űr! A feleségem egy rossz döntésem után ami 10 hónapja történt / a telefonomból a hívás kitörlés, ill tagadása / magába roskadt,bánatos lett, féltékennyé vált, sokat sír, elvonul, mereng. A telefonáló akkor a munkatársnőm volt , de a feleségem emlékezett dolgokra és rájött hogy kit töröltem ki. Megjegyzem Ő egy visszahúzódó, inkább magába forduló nem veszekedős tipus. kb.2 hónapnak kellett eltelnie, mire elmondta mi bántja, miért ilyen. Akkor megbeszéltük az egész esetet, és én elmondtam neki őszintén, hogy nincs, és nem is volt senkihez közöm, sem kapcsolatom sincs senkivel,/munkatársnő/ vele sem. De ami aggaszt már 8 hónap is eltelt, és azt érzem ,hogy nem bízik bennem, nagyon megingott a bizalma irántam ,félek , hogy az egészsége rovására mehet ez a helyzet.Vannak időnként jó napjai, amikor semmi nem látszik rajta jókedvű, mosolyog, vidám, de egyik pillanatról a másikra az ellenkezője lesz rajta úrrá. Megértő vagyok vele, szavakkal sem bántom meg véltlenül sem, szeretem, szeretgetem, becézgetem, de ezt Ő is megadja nekem, nagyon ragaszkodó, érzékeny tipus. Kérdezem?- mit tegyek, hogy visszanyerjem a bizalmát, hogy újra bízni tudjon bennem, mert látom rajta hogy szenved. Köszönettel B:T:

        Ujpál Zsófia válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró! Úgy tűnik, a feleségének egyébként is problémája lehet azzal, hogy megbízzon valakiben, illetve az önmagába vetett bizalom is gyenge lábakon állhat. A saját maga részéről, úgy tűnik, mindent megtesz azért, hogy helyrehozza a dolgokat. Érdemes azon elgondolkozni, hogy vajon mi vezetett odáig, hogy felmerüljön egy flört lehetősége a munkatársnővel. Mert amikor elkezdünk nyitni mások felé is (és nem kell egyből a megcsalásra gondolni), az sokszor annak a jele, hogy valami hiányzik a kapcsolatból, valami nem működik megfelelően. Mindenképpen azt javaslom, keressen fel egy pszichológust, aki foglalkozik párterápiával is. A párterapeuta segíteni fog abban, hogy a kapcsolatukat rendezni tudják, és elmondja majd azt is, ha valamelyikkőjüknek egyéni terápiát is javasolna. Azt gondol egyébként a leírtakból, hogy a feleségének érdemes volna egyénileg is felkeresnie egy szakembert, mert dolgoznia kell az önbizalmán, és azon is, hogy mennyire és hogyan tudja kifejezni az indulatait, az érzéseit – hogy legközelebb ne 2 hónapot várjon azzal, ha valami zavarja őt! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. november 04., 14:45; Megválaszolva: 2010. november 08., 11:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: