• Pánik betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Azt szeretném megkérdezni ,hogy ebböl az iszonyu betegségből egyszer meg lehet e gyógyolni? 21 éve szenvedek ezzel a betegséggel.Már mindenkit bejártam hogy segitsenek de semmi sem lett jobb. Most rivotrilt és dalsant szedek.Egyre kövérebb vagyok kb:35 kg hiztam ez teljessen a depresszio felé huzott engem.semmi komoly dolog már nem is érdekel utálok élni

        Dr. Diószegi Judit válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Kérdező! Pánikbetegségnél 12-24 hónapig is szükséges a kezelés, de ha egyéb kórképek is jelen vannak, akkor lehetséges, hogy még hosszabb. Depresszió esetében ha valakinek már 3 vagy több depressziós állapota volt, akkor akár évtizedekig tartó gyógyszeres kezelésre is szükség lehet. Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszerek szedését, akkor visszaesés várható. A személyes, pszichés háttér feltárása is igen fontos, mert lehetséges, hogy pszichoterápia segítségével fény derül valamire, mellyel tudnak segíteni. De lehetséges, hogy még korábban nem alkalmazott másféle készítményre, vagy gyógyszer kombinációra van szükség. Keressen fel ismét pszichiátert.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. november 01., 22:46; Megválaszolva: 2010. november 04., 18:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: