• Pszichés kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr úr/nő Az lenne a kérdésem hogy van nekem egy narátom aki pszihiátriára jár. A lapján feltüntettek több betegséget is. Mégpedig Epilepszia Magas vérnyomás betegség Alkalmazkodási zavarok Kevert disszociativ (konverzios zavarok) Kevert szorongásos és depreszios zavarok Nem meghatározott személyiség zavar. Az lenne a kérdésem hogy ezek az idegen szavak mit is takarnak valojában? Kivéve ami egyértelmű. És még arra lennék kiváncsi hogy ez menyire hat a beszámithatóságára és cselekedeteire? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! A leírt diagnózisok közül 4 jelent pszichiátriai betegséget: 1. Alkalmazkodási zavar esetében valamilyen az egyén számára stresszes állapot után jelentkeznek valamilyen magatratásbeli vagy érzelmi változások/tünetek, melyet más is észrevesz. 2. Kevert szorongásos és depressziós zavarnál együttesen jelentkeznek depressziós és szorongásos tünetek, tehát rossz hangulat, étvágy-alvásproblémák, félelmek jelenhetnek meg. 3. Kevert disszociatív zavarnál jelentkezhet emlékezetzavar , környezetet vagy önmagát furcsán érzékelheti az illető. 4. Nem meghatározot személyiségzavar esetében a páciens munkahelyi teljesítménye, személyes kapcsolatai, a társadalomba való beilleszkedése lehet problémás a viselkedés miatt. A beszámíthatóság kérdését minden pszichiátriai esetben egyénileg lehet megállapítani, ha ezzel gond lenne, akkor a kezelőorvos bizonyára megtenné a szükséges lépéseket.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. október 30., 18:40; Megválaszolva: 2010. november 03., 17:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: