• Csípés-áramütésszerű tünetek a test különböző pontjain

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Néhány éve kezdődtek a tünetek a 73 éves édesanyámnál, melyek váratlanul és kiszámíthatatlan időpontokban jelentkeznek a test különböző pontjain, mintha valami erősen belé csípne, vagy megrázná az áram /kézfej, láb, hát/Ő úgy véli hogy ezt a jelenséget valaki előidézi valamilyen távhatású elektromos, vagy jelkibocsájtó berendezéssel. Szeretném tudni, hogy lehet -e szervi eredetű ez a probléma / valamilyen idegrendszeri defektus/, vagy pszichés eredetű, bár Ő állítja, hogy a csípések valóságosak. Kérem segítsenek, hogy milyen szakrendelésre menjünk, mert, a pszichiátriáról hallani sem akar mondván, hogy nem bolond.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Kérdező! Alapvetően azt objektíven meg lehet állapítani, hogy van-e bármilyen bőrtünet. Ha igen, ezt kezelni kell. Azt önök is meg tudják állapítani, hogy van-e bőrelváltozás, ha van, vigyék el az édesanyját bőrgyógyászhoz. A távhatású elektromos berendezés nyilvánvalóan nem létezik, ha ez a kóros gondolat jelen van, az pszichés zavarra utal, melynek oka többféle neuro-pszichiátriai eltérés lehet. Ha a néni tiltakozik a pszichiátriai vizsgálat ellen, kérjék a háziorvos segítségét.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 19., 19:50; Megválaszolva: 2010. október 21., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: