• Hinni, újra bízni szeretnék?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő! /dr.Úr!/ A férjem sokszor sokat, órákat tölt ,töltött a számítógép előtt. böngészett, hidetéseket adott fel, társasági oldalakra regisztrálta magát, /ezekről én később szereztem tudomást/ ismerősöket hívott meg, zenéket küldött. Amióta kiborultam féltékeny lettem ezeket nem csinálja, sőt még a gép előtti tartózkodását is amikor otthon vagyok mellőzi, mivel én kértem meg, hogy akkor ne üljön elébe, ha otthon vagyok, /éjszakás nővérként eü-ben dolgozom/. Minden ami vele kapcsolatos, motor,traktor, számítógép, : önlebecsülést, érdektelenséget, vált ki belőlem, hogy engem nem szeret senki, nekem nincs semmim, nem vagyok fontos. Megbeszéltük ezeket, higgadtan ,nyugodtan ,hogy csak én érzek igy, az ő érzései irántam nem változtak meg./33 év /kértem, hogy eloszlassam a féltékenységemet illetve ezeket az érzéseket amik úrrá lettek rajtam "fogd meg a kezemet "és mutasál meg mindent,hogy újra hinni,bízni tudjak.Mindig azt mondtam,hogy az aki féltékeny az beteg, lásd: magam is beleestem ebbe a csapdába. Megjegyezném boldog házasságban élünk, soha nem voltam féltékeny,soha nem képzelődtem, bizalommal voltam, de amióta ezek a dolgok történtek, bizalmatlaság lett rajtam úrrá. Ez a kérdésem kapcsolódik az előző levelemhez is amire már megkaptam Őntől a válszt, amit utólag is köszönk szépen.

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Az pontosan nem derült ki a leveléből, hogy a férje ezeket a társasági oldalakat nőkkel való ismerkedésre is használja-e, vagy csupán ez kellemes időtöltés a számára, mindenféle hátsó szándék nélkül. Amennyiben az előző levele szervesen kapcsolódhat mostani kérdéséhez, sokat segít ilyenkor, ha bemásolja ide ismét. De úgy tűnik a leírtakból, ahogyan Ön is érzi, féltékenysége alaptalan. Azt írta, azelőtt soha nem volt féltékeny – most mi történt, mi változott? Mitől dőlt meg a bizalma? Önmaga változott, a kapcsolatuk változott, vagy valami a külső körülményekben változott? A féltékenység valóban kínzó érzés, megértem, milyen nehéz lehet még a bizonyítékok fényében is hinni. Hiszen ha épp a féltékenység gyötör minket, akkor már szinte csak az lenne a megnyugtató, ha végre találnák Valamit. Úgy tűnik, a férje nagyon toleráns, megértő, elfogadó az Ön érzéseivel kapcsolatban. Ha a másik nem ad rá okot, akkor magunkban érdemes a probléma gyökerét megkeresnünk. Önmagában keresse meg a választ arra a kérdésre, hogy vajon honnan táplálkozik ez az érzés: „értéktelen vagyok, nem szeret”. Mi az, amiért olyan könnyen és gyorsan jut erre a következtetésre? Ezen az úton induljon el az önismeret mélyítése irányába, és amikor megérti, mi az önmagában, ami fokozottan érzékennyé teszi a legapróbb jelekre is, akkor már egy nagyon fontos lépést tett a megoldás érdekében. Amennyiben a féltékenység nem oldódik, vagy csak rosszabbodik, akkor érdemes felkeresnie egy pszichológust, nemcsak hogy megelőzze a féltékenység okozta kapcsolati problémákat, konfliktusokat, de a saját maga boldogsága érdekében is! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. október 17., 17:55; Megválaszolva: 2010. október 20., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: