• Csak stressz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! 22 éves egyetemista vagyok,soha semmilyen különösebb betegségem nem volt,eltekintve persze az általános megbetegedésektől. Tanulmányi eredményeim is mindig jók voltak, és gyorsan tanulok. Az utóbbi időben saját magamon vettem észre számomra aggasztó "tüneteket". Sosem voltam hipohonder beállítottságú sem,de kicsit azért aggódni kezdtem. Feltűnt,hogy például órai jegyzeteimben nagyon sokszor cserélek fel betűket írás közben, vagy ha egy-egy beszélgetésben hevesebben magyarázok, akkor egyszer csak összemondok szavakat. Mintha az agyam már előrébb járna,mint a szavaim. Lehetséges persze,hogy mindez csak az új év miatt, a vizsgaidőszak közeledte miatt, és az egyéb mindennapos gondjaim okozta stressz miatt van,de szeretnék egy kis biztosítékot. Van-e rá okom,hogy aggódjak valamiért,vagy azért nézessem meg magam egy orvossal? Vagy csupán kikapcsolódásra lenne szükségem,hogy a hétköznapi bajokról kicsit megfeledkezzem? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Lehetséges, hogy az állandó stressz, a vizsgákra való felkészülés okozza a panaszait. Ha a túl gyors gondolkodás mellett indokolatlanul túl jó hangulatot, csökkent alvásigényt, túlzó beszédességet, figyelemzavart, állandó pörgést észlel, illetve, hogy nehezen tudja kontrollálni magát, akkor lehetséges, hogy pszichiátriai eltérésről van szó. Pontos diagnózist pszichiáter tud mondani részletes kivizsgálás után.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. október 13., 00:51; Megválaszolva: 2010. október 13., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: