• Antidepi

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egyetemista. Enyhe szorongásra antidepit írt fel az psziché-orvos. 2 hónap szedés után rájöttem hogy amúgy sem lett volna szükségem rá, ezért abbahagytam. Nos, ismerőseim csak akiknek említettem hogy ez csak placebo hatás volt, de én azért máshogy látom. Reggelente fél tablettát szedtem a sertralin sandoz nevű ssri "gyógyszerből". Rendkívül kíváncsi lennék hogy a memóriazavar, a libidócsökkenés, és az intellektus elvesztése (az elhallgatott mellékhatások néhánya) mikor fog megszűnni és visszaállni a rendes kerékvágásba? Köszönöm

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Szorongásos kórképek szakszerű kezelése az antidepresszáns készítmények szedése, emellett pedig a pszichoterápia. A terápia megszakítása idő előtt az alapbetegség visszatértét vonja maga után. Nem írja, mi volt pontosan a diagnózisa, mert a betegség tünete is lehet koncentráció zavar, libidócsökkenenés. A sertralin hatóanyag mellékhatása lehet szexuális vágy csökkenése, de memóriazavart, "intellektus elvesztést" nem okoz. A lehetséges mellékhatások egyébként általában az első 1-2 hétben jelentkeznek, majd csökkennek. A kiürülés függ az alkalmazott dózistól és, hogy mennyi ideig szedte, de amennyiben nem az alapbetegség tünetéről van szó, akkor pár hét alatt rendeződik a probléma.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. október 11., 10:10; Megválaszolva: 2010. október 12., 18:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: