• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elég mozgékony,nem tud sokáig megmaradni egy helybe,többszöri felszolitásra se engedelmeskedik ha igen nem sokáig birja. Az iskolába nincs gond vele jól tanul.Az éjszakánk ugy zajlik hogy vagdalozik álmában valamikor felkel és sétál de nem emlékszik rá.

        Ujpál Zsófia válasza a alvászavar témában

        Kedves Levélíró! A kicsi alapos vizsgálata volna szükséges ahhoz, hogy a viselkedése mögött meghúzódó okokat teljes bizonyossággal megállapíthassuk. Lehetséges, hogy csak az átlagosnál nagyobb a mozgásigénye, és kellő kifáradást követően az álmai is nyugodtabbak. Kisgyerekeknél az alvajárás nem ritka, és idővel kinövik. Figyeljenek arra, hogy a kicsi sokat mozogjon napközben, járassák különórára, sportoljon minél többet. Az éjszakai feszült álmok mögött állhat a megnövekedett belső lelki feszültség, melyet szinté több minden befolyásolhat – nagyobb változások az gyermek életében, családi nehézségek, konfliktusok. ha az iskolában is jelentkeznek problémák, akkor érdemes nevelési tanácsadót felkeresni, ahol megfelelő tesztekkel ki lehet zárni a hiperaktivitást és figyelemzavart. Fontos, hogy első körben fogadják el a gyermek viselkedését, ne büntessék, ne szidják le izgágaságáért, ne szófogadatlanságnak értelmezzék. Mozogjon minél többet! Amennyiben a viselkedése negatív irányba változik, érdemes felkeresni egy gyermekpszichológust, hogy a probléma gyökerét együtt megkeressék. Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. október 05., 18:12; Megválaszolva: 2010. október 08., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: