• 17 évesen minden nap hazudik, mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        17éves fiam,napi szinten hazudik.Próbáljuk jó útra téríteni,már nagyon nehéz.Félek,nagy baj lesz így a továbbiakban.Mit tegyek?Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! A hazugság egy tünet, valamiért kialakult. Érdemes volna nem közvetlenül a hazugsággal magával foglalkozni, hanem azzal a kiváltó okkal, amiért a fia nem mond igazat. Vajon miért nem akarja, vagy miért nem meri az igazat elmondani? Mit akar a hazugsággal elkerülni? Igazat mondani általában egyszerűbb, így a hazugság mindig valamilyen „kényszer” hatására alakul ki, valamiért mégis a hazugság tűnik a könnyebb útnak. Beszélgessenek erről a fiával, próbálják megérteni őt, hogyan működik, mi zajlik a lelkében. A gyermekek, és egy kamasz is még gyerek, mindig jelzik, ha a családi rendszerben valami nem működik jól, és ezt akaratlanul, azaz korántsem tudatosan, vagy betegségekkel, pszichés problémákkal, vagy akár magatartás zavarokkal (folyamatos hazudozás) tudják jelezni. Válaszolják meg önmaguknak a fenti kérdéseket, ez már egy fontos előrelépés lehet a változás, változtatás útján. Minden jót kívánok!


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 05., 09:19; Megválaszolva: 2010. október 11., 11:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: