• Valami nem jó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Nő / Úr! Olyan problémám lenne, hogy a jelenlegi párommal lassan 1 hónapja próbálunk együtt lenni, de nem megy. 25 éves és egyszerűen nem akar felállni neki. Az első alkalommal mikor együtt akartunk lenni már mindketten nagyon fáradtak voltunk és lehet hogy az élmény miatt, de most igy sokadjára sem megy. Megbeszéltük a dolgot, várok türelmesen. Azt mondja 2 hónapja volt valakivel és akkor ment minden rendesen. Sokszor van olyan, hogy éppen indulni készülünk valahova, akkor rájön és a helyzetből adódóan nem lehetünk együtt,, de ő annyira merev, hogy szinte úgy kell leszedni magamról. Lehetséges, hogy egyszer kéne áttörni a gátat? Megkérdeztem kiván -e biztosan, azt mondta jobban , mint bárkit valaha. Lehet, hogy szégyenlős? Milyen tipp van ilyen problémára? Válaszát előre is köszönöm! Csuszka

        Ujpál Zsófia válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Csuszka! Úgy tűnik, ez inkább teljesítménykényszerből fakadó probléma. Biztosan kíván téged, hiszen látszik ez akkor, amikor épp a helyzetből fakadóan nem lehet. Mi volna, ha egyszer akkor, amikor épp indulás előtt vagytok, akkor történne meg a dolog? Mondjuk előbb elkezdtek készülődni, és még pont hagytok rá időt… Fontos, hogy ne érezze azt, hogy most „szerepelnie” kell. A spontán helyzetekben könnyebben működik a dolog nála, ahogy te is írod, hát akkor teremts spontán helyzeteket! Ne legyen kimondva, hogy most épp a szexre készülünk, ne legyenek elvárások. Ehelyett legyen ez a fejetekben: „bármi is lesz, az jó”. Ha közben lelankad a merevedése, akkor legalább ő tegyen téged boldoggá, kényeztessen téged, és akkor nem érzi azt, hogy „felsült”, hiszen neked örömet, orgazmust tudott okozni. Közös zuhanyzás, közös masszírozás, meztelenül alvás, és hasonlók remek lehetőséget tudnak teremteni a spontán együttlétekre. Akár azt is kipróbálhatjátok, hogy a konkrét egyesülés kifejezetten tilos, csak simogatni, csókolgatni szabad egymást – ami tilos, az mindig vonzóbb! Minden jót kívánok!


        Ujpál Zsófia
        pszichológus

         Ujpál Zsófia

        Kérdés: 2010. október 03., 22:49; Megválaszolva: 2010. október 08., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: