• SSRI triptofán

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő!Úr! Abban kérnék tanácsot hogy mivel napi 30 mg Citapramot kell szednem pánik betegség miatt mekkora az a mennyiség Triptofánból amit bevihetek hogy ne okozzon gondott(étrendkiegészítővel).Tudok róla hogy nem szabad nagyobb adaggal szedni SSRI-s gyógyszerrel, de tudomásom szerint pl pulykába is van belöle illetve húsokba és Fehérjeporok is tartalmaznak melyet sportoláshoz használok.De ezektől nem éreztem semmi rosszat.Mitől más ha önnállóan pl kapszulában venném magamhoz L.Triptofánt mint étellel együtt?Ha sok fehérjét fogyasztok akkor sok triptofánhoz jutva rosszul lehetek a 30 mg citaprammal együtt?5-htp és triptofán között mi a különbség?Köszönöm előre válaszát,.Üdv. E.Kristóf

        Dr. Diószegi Judit válasza a ssri témában

        Kedves Levélíró! A triptofánból jön létre az 5-hidroxi-triptofán (5-HTP), ebből pedig az 5-hidroxi-triptamin (5-HT), azaz a szerotonin. Nem javaslom SSRI szer szedése mellett a tirptofán szedését. Ételben nincs olyan nagy mennyiség és a felszívódás sem ugyanolyan, mint gyógyszer formájában.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 25., 20:24; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: