• Normális?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! A nyarat rendkívül felpörögve töltöttem, sok volt a program és kevés az alvás, pihenés. Kb. 3-4 hete már éreztem, hogy fáradok, de nem tudtam délután pihenni, nem tudtam elaludni. Éjjel igen, de későn feküdtem, korán keltem. Elkezdtem egyre türelmetlenebb lenni. Két hete már minden idegesített, hangok, emberek, minden apróságra felkaptam a vizet és iszonyú agresszívnek éreztem magam. Egy hete még a munkahelyemet is elveszítettem, mert ott is volt egy "kitörésem". Eléggé megijedtem. Azóta is sokat sírok, elkeseredett vagyok és rettentően agresszív, hulla fáradt, de már úgy, hogy szinte fájnak is az izmaim, idegeim, és csupa negatív gondolatom van, sokat aggódok a jövő miatt, most munka nélkül meg pláne! Elég sok nehézség van a privát életembe már évek óta, amivel szélmalomharcot vívok. Most mintha elszakadt volna a cérna. Mindehhez még tudni kell, hogy sokáig kezeltek pánikbetegséggel, eddig a leghosszabb időszak gyógyszer nélkül 2 év volt, de akkor boldog párkapcsolatban éltem. Most megint nem szedek semmit 3 hónapja. Ezek viszont nem pánikos tünetek, amik rám törtek, de akkor mi ez??? Úgy viselkedem sokszor mintha elment volna az eszem. Jó lenne ezen is saját erőből túl lenni, és gyógyszert nem szedni, esetleg valami gyógynövény, tea? Mit tetszik tanácsolni? És mi ez az ijesztő tünetegyüttes egyáltalán? Nagyon szeretném tudni, mert ez nem pánik. Nagyon köszönöm előre is a válaszát! Üdvözlettel

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Részletes pszichiátriai vizsgálat nélkül nem tudok pontos diagnózist felállítani, csak valószínűsíteni tudok. Állandó stressz, feszültség, szorongás vezethet idegességhez, nyugtalansághoz. Depresszió esetében is előfordulhatnak hasonló tünetek. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy mániás depresszióról van szó. A kezelést is csak a megfelelő diagnózishoz lehet igazítani, ezért keressen fel pszichiátert.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 25., 16:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 27., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: