• Agysorvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Férjemnél kb 4 éve agysorvadást diagnoziáltak , magatartása egyre agresszivab egyre több italt fogyaszt letagad ojan dolgokat amit korábban tett vagy mondott ojmodon hogy ő nem tett vagy nem mondott ojat. Kérdésem ez lehet -e összefüggésbe az agysorvadás előre haladtával. kb4éve szívkoszorú eret is cseréltek nála, a fent emlitett tünet talán depresszióra utalhat???? Szed vérnyonáscsökkentőt, alvadásgátlót szív gyogyszert nyugtatót koleszterincsökkentőt ,sajnos melette rendszeresen iszik (sört) napi 4-5 ojkor 8-10 dobozzal.Tisztelt dr kérem válaszát mire számithatok. Most jelenleg a magatartása miatt 20 év után külön mentünk.Köszönöm!! a képen férjem látható

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! A mindennapos alkohol fogyasztás alkoholbetegségre utal. Ez okozhat agysorvadást, agresszív viselkedést, személyiségváltozást, illetve az alkoholizmus eltitkolására hazugságok gyakori megjelenését. De az ok-okozati összefüggést a kezelő pszichiáter tudja csak egyértelműen megállapítani. Egyéb esetben kérdés, hogy a hazugságok tudatosak, valami eltitkolására irányulnak, vagy esetleg szellemi leépülés, elbutulás miatt valóban nem emlékszik a történtekre párja. Részletes pszichiátriai vizsgálatra lenne szükség.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 23., 16:11; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 18:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita ! 8 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget,agorafóbiát és enyhe-közepes depressziót . 2009 óta szedem a cipralexet. Nagyon sokat segített ez a gyógyszer ,tünetmentes lettem tőle. Viszont utóbbi 8-9 hónapban...