• Lehet nagy a baj! :(

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Úr/ Hölgy! Segítségre van szükségem! A párom egy 31 éves fiatal férfi. Közös jövőt tervezünk, gyerekek, saját önálló élet... 8 éve vagyunk együtt. Minden rendben lenne, de a párommal furcsa dolgok szoktak időnként történni... Általában az esti vagy délutáni órákban fordul elő. Van amikor hetekig kimarad, de mindig vissza tér. Van olyan idő szak amikor majd minden este előfordul, de van úgy hogy csak egy este és utána megint nincs probléma. Szóval kiszámíthatatlan! Ilyenkor mintha ködös lenne a tekintete, és nem lehet vele kommunikálni rendesen, vagy csak nagyon nehezen. Elő fordul, hogy félre beszél. Ilyenkor próbálok türelmes lenni vele, de sokszor nem megy!Teljesen más mint egyébként! Aki nem ismeri úgy ahogy én azt hiszi, hogy ilyenkor ittas, pedig ez nem így van én tudom, és látom, hogy nem iszik alkoholt. Arra is gondoltam, hogy talán fáradt és ez váltja ki belőle ezt, de előfordult már olyankor is amikor szabadságon volt és kipihent állapotban. 8 éve így élünk. Már többször beszéltünk róla, vita és veszekedés tárgya. Tudom, hogy nem tehet róla, nem szándékos, de nagyon meg rémiszt, hogy mi lehet ilyenkor a fejével! Többször próbáltam orvoshoz küldeni! Nem akar menni mert kellemetlenül érzi magát emiatt. Tudja, hogy valami baj van, de próbál nem tudomást venni a dologról! Nem szed gyógyszereket, és már nem dohányzik. A családjában az édesapja küzd érszűkülettel a lábában, de lehet, hogy máshol is fenn áll nála az érszűkület csak más tájakra kiterjedő vizsgálat nem történt nála. Apai ágon volt már érszűkületre ezen kívül is példa. Én állandóan kombinálok, hogy mi lehet a baj! Kérem segítsenek nekünk! Félek, hogy esetleg súlyosbodhat idővel a probléma, ami már számunkra így is nagy gondot jelent! Kételyek gyötörnek, hogy így hogyan lehet közös jövőnk, és ha öröklődik?! Mi lehet a probléma? Várom a válaszukat nagyon!

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Nem egyértelmű számomra, hogy pontosan milyen tünetek jelentkeznek párjánál. Kimarad otthonról és elkóborol? Hozzáférhetetlenség, kábultság, zavartság, hallucinációk, emlékezetzavar? Pontos tünetleírással kellene orvoshoz fordulniuk, máshogy nem oldódik meg a probléma. Először jelentkezzenek a háziorvosnál, aki a megfelelő vizsgálatokra tudja Önöket irányítani.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 16., 16:40; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: