• Miért csinálja??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/úr! Lehet,hogy nagyon furcsa kérdésem lesz de gondoltam önhöz fordulok! Kerestem a neten is erre vonatkozó dolgokat de nem találtam semmit. Tehát : van egy ismerősöm(ez nem én lennék,mert akkor nem írnék) aki szerintem nem normális,beteges amit művel és ha látja,hogy látom az sem zavarja. Az a lényeg,hogy állandóan szagolja a lábát.a b..s zokniját ha leveszi a lábáról,a hona alját,ha meg vakarja a fenekét a kezén szaglássza,ha a köldökébe nyúl akkor azt is. Én személy szerint undorodom tőle és hányingerem is van amikor látom. Kérdeztem is tőle,hogy miért csinálja vagy,hogy nem zavarja hogy látom? A válasza hagyjam békén. Szerintem valami pszihikai dolog ez nála,mert normális ember ilyet nem csinál. Az italt nem veti meg és alkoholista apától született.Vannak családjában pihent agyú emberek pl.anyja, apja,öccse aki szintén fura dolgokat tesz.Szóval valami nem stimmel az egész családjukban ...agyilag.Pl. a húga megeszi a saját orrváladékát.(láttam :S) Ismerőseim(nem rokon) de nagyon érdekelne az ön véleménye.Egyébként iskolázatlan szülők és a gyerekeknek is a 8 ált. van meg.A genetika is hibás lehet nem? Azért írom,hogy esetleg ebből tud-e valamire következtetni.Nagyon érdekelne az ön véleménye,hogy talán segíteni tudok valamiben neki(nekik).Ez nem szervi betegség.De remélem tud segíteni. Köszönöm,hogy elolvasta! Kérem a válaszát a email címemre küldje és ne rakja ki az orvos válaszol oldalra. köszönöm ui . Remélem azért nem döbbentettem meg annyira eme kérdésemmel. Tisztelettel: Sylvia

        Dr. Diószegi Judit válasza a pszichés probléma témában

        Kedves Levélíró! Az állandó szaglászás lehet kényszerbetegség része, azaz kényszercselekvés, melyet az illető nem tud kontrollálni, meg kell tennie azt újra és újra. Lehetséges, hogy szaglási hallucinációi vannak, amely azt jelenti, hogy nem valós szagokat érez. A nem megfelelő személyi higiéné és viselkedési normák be nem tartása lehet személyiségzavar tünete is. De pontos diagnózist csakis pszichiátriai vizsgálat tud felállítani, a kezelést ennek megfelelően lehet elindítani. Egyébként pszichiátriai betegségnek valóban nagyobb az esélye, ha már előfordult másnál is a családban. A választ emailben nem tudjuk küldeni, de csak ön fogja látni.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. szeptember 01., 02:06; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 13:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: