• Hogyan tovább

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor nő élettársamnál skizoféniát álapitotak meg a napokban egy szakkórházban csak nekünk nem adtak semijen felvilágositást hogy hogyan kezeljük mi csak azt látjuk hogy öszze van zavarva óránként változik a hangulata hol táncol hol magába zárkózik hol meg sir még csak 30 éves lesz most 29.én van két lányunk egy 10 és 13 éves félek mert nem tudom hogy mi lesz kigyógyul e valaha? vagy igy marad sajnos egy cigánysoron lakunk és nem tudok számára környezet változást biztositani és szegények is vagyunk a leg főbb problémája az emberek és hogy nem fogadja el a tényt hogy beteg kérem ha tud segitsen mit tegyünk köszönöm egy aggódó férj és gyerekei.

        Dr. Diószegi Judit válasza a skizofrénia témában

        Kedves Levélíró! A skizofrénia esetében a legfontosabb dolog a felírt gyógyszerek előírás szerinti rendszeres szedése, ez a terápia legfontosabb része. Ha jobban van a beteg, akkor sem szabad abbahagyni a gyógyszereket, csakis orvos utasítására. A skizofrénia típusától, a beteg együttműködésétől függ, hogy mennyi idő alatt javul az állapota. Van esély a tünetmentességre. Tehát a legfontosabb dolog, amit tenni tud, hogy felügyeli a gyógyszerek szedését, illetve eljárnak az előírt kontrollvizsgálatokra.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. augusztus 25., 09:53; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 14:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: