• Idős kori alkoholizmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő /Úr ! A segítségüket szeretném kérni. A problémám a következő. Édesapám távol él tőlünk az élettársával, aki még nála is idősebb és rákbeteg.Apám évek óta alkoholfüggő, tömény szeszt rendel, házhoz is viszik, és sört 6-8 üveggel iszik naponta. Oda jutott, hoigy nem vagy alig pár falatot étkezik csak naponta. Csak iszik, de azt egyre mértéktelenbbbül. Már az élettársát is veszélyezteti, fenyegeti, ha nem ad neki inni, eldugja a szeszt, akkor megveri.Mit és hogyan lehetne segíteni rajta? Már tudomásom szerint nincs a " régi" kényszer gyógykezelés, pedig már lassan ön és közveszélyes lesz. 6-8 cm-es fejsérüléseket szerez, mikor részegen elesik. Már sokszor megigérte, hogy nem fog ennyit inni, esetleg nem iszik töményet, de mindíg megszegte az igéretet! Most ott tarunk, hogy szegény élettársa már nem meri bevenni a szükséges fájdalomcsillapítóját, mert akkor nem tud segíteni a részeg fetrengésekben, sérülések kezelésében.Kérem segítsenek milyen orvosi , kezelési segítséget lehetne igénybevenni,hogyan lehetne rajta hathatósan segíteni? A település ahol él Cegléd. Köszönöm a segítséget ! Üdvözlettel:N.Gy.László

        Dr. Diószegi Judit válasza a alkoholizmus témában

        Kedves Levélíró! Kényszer yógykezelést akkor lehet elrendelni, ha az illető bűncselekményt követ el, melynek ismétlődésének valószínűsége fennáll és igazságügyi elmeszakértő a háttérben pszichiátriai betegséget igazol. Egyébként csak a sürgősségi pszichiátriai kezelés idejére tartható bent beteg, amikor zavart, veszélyes állapotban van, ha pedig rendeződik állapota, ismét maga dönt a sorsáról. Édesapjának mindenképpen addiktológiai kezelésre lenne szüksége, de ehhez a beleegyezésére és közreműködésére van szükség. Kérje háziorvosa segítségét, hátha ő a testi tünetek és következmények feltárásával hatni tud édesapjára. Cegléd, Törteli u. 1-3. a Pszichiátriai Osztály címe, telefonszáma: 53-310-551.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 11:30; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 15:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: