• Miért lehet, hogy félálomban ide-oda vizel egy felnőtt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Arra lennék kiváncsi, hogy miért fordul elő mostmár a két hét alatt többször is, hogy párom 33 éves férfi létére rávizel a szobai kisasztalra, vagy a falikútba vizel, vagy szőnyegen alszik és utána csupa vizelet a szőnyeg? Gyerekkorában előfordult ágybavizelés, de az úgy tűnt, hogy kinőtte. Most két hete, már megint csinál ilyeneket, csak nem ágyba. Olyankor meg kell egy kicsit csapnom, máramikor felébredek arra, hogy készül valami hülyeségre és akkor gyorsan elcsomagolja a szerszámot és a vécén folytatja a vizeléxst vagyis befejezi. Pedig nyitva a szeme éjjel, nem megy neki sem ajtónak, se szekrénynek. Nyitott szemmel is lehet aludni és ilyeneket csinálni? Várom válaszát.

        Dr. Diószegi Judit válasza a vizelés témában

        Kedves Levélíró! Nem egyértelmű számomra, hogy párja álmában vagy éber állapotban vizel különböző helyekre. Alvajárás is előfordulhat, de ezt alvásvizsgálat tudja megerősíteni. Ha alvás közben történik az ágyba a bevizelés, akkor urológiai vizsgálat indokolt. Éber állapot esetében állhat a háttérben alkohol vagy droghasználat, személyiségzavar, pszichotikus állapot, ebben az esetben pszichiátriai vizsgálat indokolt.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2010. augusztus 03., 17:21; Megválaszolva: 2010. augusztus 04., 21:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: