• Eltúlzott aggódás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/Doktornő! A következő problémával fordulok Önhöz: 29 éves vagyok, 10 éve külön élek a szüleimtől, tehát nem mondható, hogy nem váltam le a szülői házról. Egy pár éve azonban elkezdtem görcsösen aggódni a szüleimért, szinte szorongok amiatt, hogy valamilyen betegség, vagy baleset éri őket. Ez sajnos be is következett,az apukámnál pár hónapja rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak. Bár azóta jó eséllyel meggyógyult, én a poklok poklát éltem át a folyamatos aggodalom és a félelem miatt. Úgy érzem hogy akkor, saját védelmem érdekében érzelmileg teljesen lezártam magam, amit azóta sem tudtam feloldani. Ez a kapcsolataimban is egyre nagyobb gondokat okoz, a párommal egyáltalán nem kívánom az együttléteket, csak ürességet és tompaságot érzek, mintha teljesen kiégtem volna az elmúlt hónapok során. A barátaimmal kapcsolatban is hasonló érzéseket táplálok..Mit tehetnék? Lassan teljesen bezárkózom... Köszönettel, Tímea

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! A probléma felismerése a legfontosabb lépés. Mindenképpen pszichológiai segítség kell. Nem kell egyedül megküzdeni az érzéseivel. Beszélje meg problémáit párjával és a szüleivel is.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 22., 15:43; Megválaszolva: 2010. július 23., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: