• súlyosbodó pánikbetegség, már mindentől félek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.nő/úr! Pánikbeteg vagyok, de ez már olyan szintre eljutott, hogy amikor eszek, félek, hogy megfulladok,félrenyelek és már alig merek enni is. Rengeteg dologtól félek. Főleg esténként jön rám például a halálfélelem, vagy olyantól,hogy valami komoly betegségem van, pl. rák. Mit tegyek? 2-3 évvel ezelött voltam kivizsgáláson ekg, szívultrahang, vérvétel, nem találtak semmit. A háziorvosom azt mondta szedjem a Magne b6-ot. Egy darabig jó volt, ritkábbak lettek a pánikrohamok akkor, de már most szinte naponta vannak, valamikor többször is, hol csak picit, hol nagyon. Ezek általában este jelentkeznek. Gyógyszereket se merek bevenni, mert félek a mellékhatásoktól, pl. a nőgyógyászom hüvelygyulladásra írt ki doxycyclint és nem mertem bevenni, mert a btájékoztatón az volt írva, hogy kerülni kell a napot, de nyár van és nem tudom elkerülni, meg az, hogy este vegyem be de ne lefekvés elött, mi történik ha lefekvés elött veszem be?! Ezért nem vettem be. Már teljesen kétségbe vagyok esve. Szeretném jól érezni magamat. Pszichológus jó megoldás lenne? Kell beutaló? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Tisztelt Kérdező! A pszichológus és pszichiátriai segítség igénybe vétele valóban megoldás lehet a problémájára. A felismerés, hogy segítségre van szüksége nagyon biztató, hiszen az e gyógyuláshoz vezető út első és nagyon fontos lépése. Amennyiben OEP finanszírozott szakrendelést kíván felkeresni kérje háziorvosa segítségét. a magánrendelésekre természetesen nem kell beutaló.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 20., 13:59; Megválaszolva: 2010. július 22., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: