• Mély depresszió/pánikbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! A bátyámról lenne szó, ő egy 32 éves férfi aki hajlamos a depresszióra. (180cm, 60-70kg) régebben (5-6 éve) már átment egy pánikbetegségen, sikeresen legyőzte, de most valami elképesztő miket gondol a saját állapotáról. pár héttel ezelött ki kellett hívni az ügyeletet mert nagyon rosszúl érezte magát ( mellkhasi fájdalom, szívdobogás érzés ) az orvos megvizsgálta, és azt mondta hogy semmi komoly, igyon nyugtató teát, Ezt a teát úgy kellett beleerőszakolni, és azt mondta nem segít. 1-2 hete felhívott az édesanyám hogy a tesóm már elbúcsúzott a családtól, mert érzi hogy meg fog halni!! hazarohantam a munkahelyemről és leültem vele beszélgetni, elmondtam neki hogy fontos ő nekünk, és kezdjen magával valamit, akarjon meg gyógyulni mert ez nem vezet sehova hogy ül a szobájában és örli magát. ez a beszélgetés kb 1 órán át tartott, ami csak eszembe jutott mondtam neki, nyugodtan, nem emeltem fel a hangom egyszer sem. megegyeztünk abban hogy meg fog gyógyúlni, másnap megint csörgött a telefonom, megint rosszúl lett és felvitték az orvoshoz, aki megint csak anyit mondott hogy semmi gond a szívével. beutalták kiskovácsiba kivizsgálásra, amit nem vállalt a bátyám, mert ő rajta semmi és senki sem tud segíteni! teltek a napok és azt vettük észre hogy jobban van, zenét hallgatott, tv-t nézett, internetezett. ezek után ma az anyukám megkérdezte hogy hogyan érzi magát, erre azt mondta hogy nem érzi a mellkhasát, zsibbad. tudni kell róla hogy csont sovány velem ellentétben, de mindent megeszik amit eléraknak. kérdeztem, hogy min örli magát, erre azt mondta hogy régen csinált valamit amivel nem tud kibékülni.mindenféle orvosi , családi és baráti segítséget elutasít, még a vitamin szedésre sem lehet rávenni, mert "az sem segít".megpróbáltam rávenni hogy szedjen magnézium B6 vitamint, de ő nem szed be "gyógyszert". egyész nap issza ezeket a 3 az 1-ben kávékat és dohányzik töménytelen mennyiségben!( avérnyomása elég alacsony: 100/60 átlagosan, a pulzus 70-80 átlagosan) Ön szerint merre indúljunk, vagy kitől kérjünk segítséget? létezik olyan hogy valakit az akarata ellenére kezeljenek? mi már ettől sem riadunk vissza! kérem igazítson minket útba mert nem tudjuk mitévők legyünk, és nem akarjuk hogy tényleg valami visszafordíthatatlan dolog történjen!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a pszichés probléma témában

        Tisztelt Kérdező! Magyarországon kényszergyógykezelést csak bíróság rendelhet el. Mindenképpen pszichiátriai segítség kell. A beleegyezése nélkül nehéz sikert elérni, de kérjenek segítséget a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelése és valahogy vigyék is le. Könnyen lehet, hogy a korábbi pánikbetegségnél súlyosabb pszichés probléma álla a háttérben. Csökkenteni kell a kávéfogyasztás és dohányzást, amiktől valóban lehet rosszul.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 22., 19:34; Megválaszolva: 2010. június 23., 21:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: