• Neurológiai tünetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Édesanyám panaszaival fordulnék Önhöz, mivel nem hajlandó orvoshoz menni, én pedig nagyon aggódom miatta.

        Mostanában nagyon sokat dolgozott, túlórázott, hétvégén is bejárt, soha egy percre le nem pihent, rengeteget stresszelt a munka miatt, a munkahelyén és itthon is.

        Ma kezdett el panaszkodni. Elmondása szerint egyfajta "köd" húzódik előtte, nem tud koncentrálni semmire, menekül a munka elől (soha nem tette), kerüli a munkát, hogy ne kelljen koncentrálni, a korábban mindent a legprecízebben elvégző nő most a legkisebb levél megírásakor is retteg, izgul, összeszorul a szíve.

        Ezenkívül a két füle mögött tompán fáj-zsibbad a feje.

        Gondoltam, a végtelen sok stressz okozhatott idegfáradtságot, de rendszeresen szed Magne B6-ot, Bilobilt, mostanság néha Valerianat is, ezért félek, nehogy komolyabb lehessen a baj.

        Kérném véleményét, mire lehet/kell számítani, mik a kilátások, mert az Ön indokaival biztosan rá tudnám venni, hogy menjen orvoshoz.

         

        Előre is nagyon köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a stressz témában

        Kedves Levélíró! A Bilobil és Valeriana lehetséges mellékhatásai között szerepel a fejfájás, illetve ez utóbbi esetében kialakulhat érzelmi labilitás is. Az állandó stressz, kimerültség vezethet szorongásos kórképhez, depresszióhoz. Mindkét esetben megjelenhet koncentrációzavar, fáradtság, félelmek. Fejfájást is okozhatnak ezek a betegségek, de ezt a panaszt előbb ki kellene vizsgálni, ezért először keressék fel háziorvosukat, a többi tünet miatt, pedig pszichiátert. Lehetséges, hogy gyógyszeres kezelésre van szükség, de pszichoterápia megkezdését mindenképpen javasolnám.


        Kérdés: 2010-06-09 17:25:53; Megválaszolva: 2010. június 09., 17:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: