• Bővebben...S.O.S.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Bővebben címmel raktam fel a Tisztelt Orvosoknak a kérdést... És ezúton is kérem az önök diszkrécióját...Tudom, hogy sok levélre kell önöknek válaszolni, de számunkra ez most nagyon sürgős lenne, mert egyre gyakoribbak a kitörései és félünk, hogy nehogy kárt tegyen magában, vagy akármelyik családtagban... A múlt héten már a háziorvostól kértek segítséget, de ő sem tudott rá hatni sehogyan sem. A szülők előbb utóbb idegkimerültségben fognak kórházba, vagy máshová kerülni... Kérem adjon tanácsot a megoldásra, mert ő nem fog magától orvosi segítséget kérni, hisz nem ismeri el, hogy beteg,és így kikészülnek a családtagjai.

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés betegség, témában

        Kedves Levélíró!

        Sajnos mást nem tudok leírni, mint előző levelemben. Kényszergyógykezelés nem lehetséges, csak bűncselekmény esetén. Ha olyan súlyos akut, zavart elmeállapot alakul ki, mely folyamán a beteg realitástudata elvész, nem beszámítható, akkor lehet az állapot rendeződéséig pszichiátriai osztályon tartani. Ilyen sürgős esetben hívhatják a háziorvost, aki mentőt rendelhet. Egyébként csak saját akarata szerint kerülhet kórházba a páciens.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-08 09:38:38; Megválaszolva: 2010. június 08., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: