• Belső remegés, nyugtalanság érzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr!

        44 éves, pánikbeteg nő vagyok. Gyógyszereimet rendszeresen szedem. Viszont sajnos jelentkezett egy új, eddig számomra ismeretlen tünet, amit még soha nem éreztem, még a pánik rosszullétek alatt sem. Ez pedig a belső remegés érzése, amit pihenéskor, lefekvéskor tapasztalok - napközben, mikor a napi tevékenységem, munkám végzem, nincs semmi bajom, jól érzem magam. Legyen szó esti , vagy hétvégén egy délutáni pihenésről, ahogy ellazulok, ez körülbelül 15-20 perc, belső remegést érzek, úgy érzem, mintha a szerveim is remegnének. Ilyenkor tapasztalom, mintha a pulzusom is feljebb menne kicsit, a fejemben olyan szédülés, ájulásérzést, forróságot érzek. Mivel pánikbeteg vagyok, nagyon megijedek ilyenkor és sokszor kötötem már ki ügyeleten. Az ügyeleten az orvosok ezt a tünetet is "ráfogták" a pánikbetegségemre. Elnézését kérem, hogy így írom ezt a szót, de képtelen vagyok elhinni, hogy a belső remegés érzése, amit még sosem éreztem még rohamok esetén sem, a pánikbetegség tünete. Munkám nem stresszes, magánéletem kiegyensúlyozott. Már ott tartok, hogy lefeküdni, lepihenni sem merek a remegés érzése miatt. Pszichiáterem a gyógyszeradagot megemelte, vagyis reggel 20 mg Seropram, 0,5 mg Rivotril, este pedig 1 mg Rivotril. Már egy hónapja a megemelt adagot szedem, a tünetem mégsem múlik. Mi lehet az oka? Mi bajom lehet? Már olyanra is gondoltam, lehet, hogy agydaganat vagy valami agyi betegségem van.

        Szeretném még megjegyezni, hogy kb. fél éve rendszertelen a menzeszem, van, hogy kimarad 1 hónap, voltam nőgyógyász orvosnál, aki megvizsgált, a citológiai eredményem P1-es lett. A kimaradásra pedig azt mondta a doktor úr, hogy ebben a korban már előfordul ilyen, de még nem beszélhetünk változókorról.

        Kedves Doktornő/Doktor Úr! Nagyon szépen kérem mielőbbi válaszát, mert nem tudok menyugodni, mi lehet velem, mitől van ez a belső remegés! Nagyon félek, hogy valami súlyos betegségem van.

        Kérem szépen, ha tud, holnapi nap, vagyis pénteken, 04-én szíveskedjék megírni válaszát. Annyira félek!

        NAGYON KÖSZÖNÖM!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a pánik betegség témában

        Kedves Hölgyem!

        A belső remegés nagy valószínűséggel lelki eredetű, gondolom, hogy amikor bekerült az ügyeletre elvégezték azokat a szükséges vizsgálatokat, melyek alapján ezt a véleményt formálták. Emellett szóba jöhet még pajzsmirigy-túlműködés is, javaslom, hogy ellenőriztesse a hormonszintet, okozhatja gyógyszermellékhatás is, tekintsék át a szedett gyógyszereket a háziorvossal.

        A pánik szindróma nem egyszerű betegség, sokszor nincs nyilvánvaló ok-okozati összefüggés a stressz és a tünetek között, előfordulhat, hogy sokkal később, egy régebii szituáció miatt alakulnak ki tünetek, sokszor a stressz-szituáció nem is nyilvánvaló, csak analízissel tárható fel. Javaslom önnek, hogy a gyógyszeres kezelés mellett vegyen igénybe pszichoterápiát is, ez nagyon sokat segíthet a konfliktusok feltárásában.



        Kérdés: 2010-06-07 09:55:24; Megválaszolva: 2010. június 07., 09:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita ! 8 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget,agorafóbiát és enyhe-közepes depressziót . 2009 óta szedem a cipralexet. Nagyon sokat segített ez a gyógyszer ,tünetmentes lettem tőle. Viszont utóbbi 8-9 hónapban...