• Pánikroham közben lehet szívritmuszavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor!

        Kb. négy hónapja pánikbeteg vagyok sajnos. Kiváltó oka, nagy valószínűséggel a családba történt halálesetek, amelyek nagyon megráztak, emellett egyetemista vagyok, és pont a vizsgaidőszak kellős közepén értek a gondok. Korábban is éreztem már, ha valami miatt nagyon izgultam, vagy ideges voltam, hogy csinál olyat a szivem, mintha kihagyna egyet, aztán egy nagyon dobban és hevesebb lesz a szívverésem. Ez a pánikbetegségem alatt is tapasztalható néha. Voltam teljes vérképen és kardiológusnál is, aki terhelési próbát is végzett. Azt mondták, hogy minden rendben van. Sokszor szorongok is. Nem régen megint előjött ez a furcsa "félreverés" de nem csak egy, hanem több is. Nagyon megijedtem. Lehet ilyen pánikroham közben, A pszichés állapotom az Ön szerint, ami kiváltja ezt?

        Lenne egy másik problémám is. Mióta pánik beteg vagyok, elég keveset eszem és rendszertelenül, mivel nincs étvágyam, fogytam is. Viszont, ha végre rászánom magam, és megjön az étvágyam és eszem egy jót, akkor utána nagyon rosszul érzem magam, majd "kipukkadok", a szívem is gyorsabban ver. Valószínű, hogy emésztési problémák? Túlterhelem ilyenkor magam?Mi lehet a megoldás?

         

        Válaszát előre is nagyon köszönöm!!

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Igen, ezeket a melléütéseket, "félreveréseket" jelentősen befolyásolhatja a stressz, pszichés állapot is. Ha a kardiológus mindent rendben talált, akkor valószínűleg ennek a számlájára írható a panaszok sűrűsödése. Lehet, hogy a veszteségek feldolgozása érdekében szakember (pszichológus) segítségét is igénybe lehetne venni, hiszen a tartós lelki terhelés nem tesz jót az egészségének sem. Az emésztési zavarok szintén ezzel lehetnek összefüggésben, az is segíthet, ha megpróbál többször, kisebb mennyiségeket enni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-07 10:09:49; Megválaszolva: 2010. június 07., 10:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: