• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi.

        Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén.

        A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja.

        Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.

         Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá?

        Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2011-es leletemen ez áll diagnózisok: ciklotimia,bipoláris affektív zavar enyhe vagy közepes depressziós epizód. Akkor kaptam Zyprexát és Cipralexet.Ezt egy másik doktor írta még fel anno. Most visszatért a depresszióm Citapramot és Rivotrilt...
        Üdv! A barátnőm diagnosztizáltan Borderline személyiségzavarban szenved, valamint annak hozadékaként komoly depresszió is gyötri. Két éve vagyunk együtt, és az utóbbi három hónapig minden probléma a kezelhető tartományban mozgott, azaz...
        Tisztelt Doktornő!! Csatoltam az ambuláns lapot is . 2012-ben kezdödött ez nálam egyik napról a másikra mikor iskolába jártam jó volt az átlagom odafigyeltem mindenre és utána elhatalmaskodott ez az érzés rajtam,majd utána abbahagytam az...
        Feleségem napi rendszerességgel szed Frontint. Bár pontosan nem tudom, hogy milyen gyakran vesz be, mert titokban teszi, de biztos, hogy legalább 2 naponta bevesz egyet, pedig én úgy látom, hogy semmi szüksége nem lenne rá. Van egy aranyos 4 éves...
        Tisztelt Doktornő! 34 éves lány vagyok epilepsziás 30,5 éve. Azért írok mert idén szeptemberig közepes depressziós epizóddal voltam diagnosztizálva néhány más betegség mellett. szeptemberi mánia,hipománia állapot majd gyógyszerrel...
        Üdv. Bekepzelem a betegsegeket es van hogy tunetel is jar, epp most nem tudom ez mi, lehet valos vagy sem. Eppen a skrizofeniat kepzeltem be, es letezik hogy tuneteket is produkal? Pl fekudtem es feltem hogy nehogy hangokat haljak, akor mintha valami belurol...
        Kedves Doktor úr/Doktornő! 30 éves elmúltam már,de még mindig nem tudom megenni a zöldségeket,gyümölcsöket. 28 éves koromig a legtöbbet még sem tudtam érinteni,mert undorodtam tőlük.Aztán kb minden második héten beteg voltam és akkor...