• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi.

        Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén.

        A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja.

        Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.

         Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá?

        Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tiszteletem! Egy nagyon rég óta nyomasztó problémával fordultam önhöz . 10 éves voltam mikor egy nagyon nagy probléma történt a családomban . A kisbaba öcsémnek akit már rég óta vártam megigértem ,hogy én leszek a legjobb testvér a...
        Stimuloton szedése mellett alkalmazható-e clenbuterol hatóanyagú készítmény, stanazolol hatóanyagú készítmény illetve anabolikus szteroid? (tesztoszteron) Szedhető-e mellette egyéb zsírégető készítmény?
        Szép napot. Elég rázós gyerekkorom volt, nemi erőszak áldozata voltam, gyermekotthonban töltöttem 3 évet, nem találtam/találom a helyem sehol. Szüleim lemondtak rólam, lázadó gyerek voltam. Többször voltam pszichiátrián, volt egy 2eres...