• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi.

        Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén.

        A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja.

        Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.

         Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá?

        Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Kb. 4 évig szedtem szociális fóbiám miatt Rexetin 20mg-os gyógyszert, mellette pszichoterápiába jártam. Az elmúlt két hónapban a gyógyszert folyamatosan csökkentettem, 2 és fél hete abszolút nem szedek gyógyszert. Úgy...
        Tisztelt Doktornő! 29éves vagyok. Röviden összefoglalva, a bizalommal mindig gondjaim voltak. Hiába tudom ésszel, hogy kiben bízhatok, és hiába szeretnék bízni, sose megy. Emellett,régen tudtam kezelni a féltékenységem, de miután életemben...
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm a múltkori miért változott a lelkiállapotomra a válaszát amiben leírtam többek között,hogy az elmúlt 2 évben milyen pszichiátriai diagnózisokon mentem keresztül és jelenleg milyen bajaim vannak amiket most...
        Fiam.nak pszichotikus tünetek miatt risperdal.t irt fel az orvos.Ami nagxon jol hat Neki.Elmultak a téveszmék,hallucináciok.Viszont hizott 15 kg.ot.Ami még nem is anyira nagy gond.A betegséghez képest.Viszont a cici.je is megnőt egy kicsit.Az lenne a...
        Gyakran van, hogy elfelejtek dolgokat. Neveket, arcokat nehezen jegyzek meg. Sokszor otthon hagyok dolgokat, amikért vissza kell mennem. Múltkor épp tanultam és ki akartam venni valamit a fiókomból, de mire kinyitottam már nem tudtam mit...
        Tisztelt Doktornő! Szedhető-e Rexetin (20 mg, napi 1) mellett galagonya kivonat? (100 mg, napi 1). Válaszát előre is köszönöm!
        Kerek perec az lenne a gondom hogy nem tudom megőrültem e vagy sem. 1:Folyton jár az agyam valamin, mindig gondolkodom, ha nem teszem , mert semmi nem köt le (1-szer volt ilyen fél év alatt) akkor hirtelen rossz lessz a közérzetem , a sírás...