• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi.

        Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén.

        A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja.

        Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.

         Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá?

        Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Párterápiára járunk a párommal a családi problémáink megoldása miatt. A párterápia alkalmával felmerült nálam a kényszerbetegség lehetősége, de sem a pszichológusok nem szakértők ebben (saját állításuk szerint),...
        Szeptemberben kezdődött eggyik délután hogy el kezdtem érezni mintha valami miatt nem lennék egyensúlyban. Kívülről nem látszott de napi 24órában érzem de csak járás közben mintha dölöngélne picit a világ. Voltam szemésznél...
        Tisztelt Doktornő! Igyekszem tömören és röviden fogalmazni, de sajnos nem lesz könnyű. Kb 2 éve fordultam először kardiológushoz, mivel az extra és sokkal erősebb szívdobbanásaimtól alig tudtam elaludni. Azon kívül, hogy nyugtalanított és...
        Tisztelt Doktornő! Pár hónapja, bizonyos negatív és letaglózó hírek olvasása és videók nézése után rosszul lettem, elkezdett szúrni a mellkasomnál és a szívemnél, illetve zsibbadt a karom és szédültem. Majd utána egy darabig nem volt...
        Üdv! Dániel vagyok fura hangokat hallok éberen és elalvás előtt is mintha párbeszéd lenne valamint mikor becsukom a szemem dolgokat látok izzó keresztet stb ha kinyitom ott van ahol láttam valamint Olyan minta néha váltakozna a síkok között az...
        Úgy érzem mintha minden körülöttem lévő dolog rám nehezülne, rám "esne", meg mintha elveszteném a kontrollt. Gondolatok kínoznak pl. kigondolom azt, hogy ártanak nekem a hangok és úgy lenne akkor tényleg jó ha semmit nem hallanék és amikor...
        Tisztelt Doktornő! Hét éve küzdök szorongással, probáltam leküzdeni de nem sikerült. Normális életet élek, család,munka rendben. Egy éve fordultam pszichiáterhez, aki frontint irt fel 0.25- ből 3*1tbl.és jártam hozzá beszélgetni. Semmit...