• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi. Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén. A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja. Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.  Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot kívánok! Az lenne a kérdésem, hogy egy pszichiátriai leletemen ez áll, vélemény: Psychosis borderline személyiségzavar talaján, dd: SCH A kérdésem az lenne, hogy az a dd:SCH pontosan mit jelent? Köszönöm
        Kedves doktornő! Arra lettem figyelmes, hogy kevésbé jó a képzelőerőm, mármint ezelőtt pár nappal, ha feküdtem is az ágyon, vagy épp tv nézés közbe tudtam fantáziálni, de a napokba ha fekszek azt érzem, hogy "üres" vagyok, minden...
        Tiszetlt Doktornő! Roland vagyok 28 éves, 180 cm vagyok , 63 kg és jelenleg pincérként/üzletvezetőként dolgozom. Azért fordultam Önhöz mert nem tudni mi a bajom és hátha Ön tudn nekem segíteni. A panaszaim február közepén kezdődtek és a...
        Tisztelt doktornő! Azért írok önnek, mert segítséget, információt szeretnék kérni öntől. Anyukám 71 éves, autoimmun beteg, sokféle gyógyszert szed, köztük a frontint és a tiapridált is. Nemrég volt endokrinológusnál, aki...
        Tisztelt Doktornő! 2 és fél éve vagyok pánikbeteg, járok pszichológushoz, autogén tréninget csinálunk. Megtanultam kezelni a pánikot, mikor mennyire rossz. Van egy tünet a derealizáció és deperszonalizáció ami még mindig fent áll, nem akar...
        Tisztelt Doktornő! Elnézést a hosszú levélért, de szeretném kifejteni a problémámat minél részletesebben. Az egyik barátom hosszú, kb. másfél éves külföldi tartózkodás után egyedül, családját kint hagyva hazajött. Egy 20 éves,...
        Tisztelt doktornő! Érdeklődni szeretnék milyen tünetekre jellemzőek az alábbiak. Hirtelen lobbanékony , kiszámithatatlan kedvű,az egyik percben jó kedve van a másikban meggondolatlanul cselekszik ilyenkor embereket bántalmaz tettlegesen.,tör...
        Miért van az hogy egyszer nagyon jol vagyok jokedvem van máskor hirtelen rossz lesz meg rosszul erzem magam faj a szemem hasam puffadas ideg szerűen nehezzen alszok el sokszor..ideges vagyok.. Mintha szurkálnák néha a bőrőm ég viszket (neha) .mitől...
        Tisztelt Pálvölgyi Rita Doktornő! Problémám összetett,amit megpróbálok röviden leírni. 20 éve van eritrofóbiám, vagyis az elpirulástól való félelmem.Ez szinte napi szintű,hogy arcom elvörösödik.Ehhez kapcsolódott egy-két év...
        Kedves doktornő a segítségét szeretném kérni, már nem egyszer írtam kérdést, de most a lehető legjobban szeretném magam kifejezni, hátha más alapokra helyezek mindent, szóval arról lenne szó, hogy beszélgetést nem igazán tudok követni, de...
        Tiszteletem! Elősször is leírom még egyszer, milyen gyógyszereket szedek: xanax, coaxil 12,5mg 1/2szem, vérnyomás: karbis 16mg, tenaxum 1mg Valamikor 15 éve kiderült, hogy pánikbeteg vagyok. és magas a vérnyomásom Azóta szedek gyógyzsert,...
        Kedves doktornő/úr A következő leírást még annak idején egy pszichológusnak küldtem el, de mindhiába, válasz nem érkezett, szeretnék végre választ kapni mindenre. "Soha életembe nem voltam még pszichológusnál, bár az is lehet, hogy ez a...
        Történt egy nagy „trauma” 1 éve, amire rosszul reagáltam, az akkori értelmi szintemmel. A trauma az volt, hogy barátnőmmel már rég terveztünk egy vizsgaidőszak utáni kikapcsolódó hetet, egy bulis hetet. Nagyon nagyon vártam, kicsit...
        Tisztelt Doktornő! Nem saját, hanem egy hozzátartozóm ügyében keresem fel! A nővérem (Diána, 39 éves)kilátástalan helyzetben van. Egészen 2012-ig, élettársi kapcsolatban élt(10 évig). Az élettársa (6 évvel fiatalabb) hol dolgozott, hol...
        Jó napot kívánok! Egész gyerekkoromban, mióta 11 évesen elkezdtem tanulni lelkileg le vagyok törve, addig mindent már az órán megjegyeztem, de attól kezdve csak kínlódtam, nem tudtam soha kommunikálni, a sport se ment, semmire nem éreztem...
        Kedves Doktornő! Vagy egy hónapja történt egy eset, amitől azóta se tudok nyugodni. Az történt, hogy reggel mikor felébredtem az ágyamnál egy lila gömböt láttam meg és nagyon megillyedtem, hogy mi lehet az. Féltem és el akaortam szaladni, de...
        Kb.10 éve kezdődött. Zsúfolt templomban, nagy melegben alig kaptam levegőt, majdnem elájultam, szagokat éreztem. Azóta többször is előfordult, hogy nagy tömegben rosszul éreztem magam, szaporábban kezdtem szedni a levegőt, leizzadtam, a...