• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi. Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén. A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja. Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.  Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr.Nö oyan betegségben szenvedek amire nem merek el menni házi Orvosom hoz ezért magához fordulok segitségert.Az volna a betegségem hogy mikkor beszélgetek NÖ-vagy-férfivel akkor lesem a nemi szervüket de nem vagyok ferde hajlamu csak anyira...
        Tisztelt Doktor Nő! Jól tudom, Ön pszichológus, így csak sejtése lehet önnek is, hogy lehetséges-e a hormonális probléma esetemben? Már korábban írtam itt üzenetet, azóta változott annyit, hogy jártam pszichiáternél, megállapított...
        Tisztelt DR-Nő! Kb. két éve insomniában szenvedek, nehezen alszom el, éjjel akár 2-3 szor is felébredek. A Honvéd Kórházban műszeres vizsgálattal RLS(nyugtalan láb) szindrómát állapitottak meg.Örültem hogy kiderült mi a bajom, csak hiába...
        Mélyen tisztelt Kovács Piroska Doktornő! Most vagyok végzős és elég nagy stresszhullámot kapok, tanárok miatt meg maga az érettségi nyomása miatt,napi 7-8 akár 9 órám van, nem sok mindenre van időm. Sajnos a sexuális életemben is...
        Kedves doktornő! A nővérem gondjával fordulok önhöz. Mindig is voltak jelei, hogy ő az átlaghoz képest érzékenyebb és labilisabb személyiség, de azt nem sejtette senki, hogy egyszer ilyen mélyre zuhan majd. Körülbelül 5 éve kezdődtek a...
        Tisztelt Doktor ùr/Doktornő! Abban kèrnèm segìtsègèt, vagy tanácsát, hogy mivel nèha vannak kènyszeres gondolataim, melyekben agresszìv èlmènyek, törtènèsek szerepelnek, forduljak-e szakemberhez? Mert eddigi èletem során ritkán, de voltak...