• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi. Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén. A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja. Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.  Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Tíz éve élek egy pszichopatával, nem lakunk együtt. Az első 4 napban sejtettem, hogy valami nincs rendben elvittem egy jó nevű orvoshoz. Depresszióra írt neki gyógyszert, amit röhögve dobált a háta mögé. Később a saját...
        Tisztelt Doktornő! A változókorban, kb. 10 éve szorongásos tünetek, magas vérnyomás jelentkezett nálam . Szakorvoshoz fordultam, aki gyengébb, majd erősebb antidepresszánsokat írt fel, amelyeket azóta szedek./ Rivotril, Aurorix,...
        Kedves Doktornő! Mostanában (talán indokolatlanul) nagyon divatos téma a lítium szint, az emberek keresik az egészség meg az örök fiatalság elixírjét, és a lítiumtól is a járványos depresszió, a hangulat és egészség javulását...
        Kedves doktornő Már egy ideje azt veszem észre magamon, hogy a személyiségemet mások furcsának találhatják és nem tudnak hozzám közel kerülni, ezen változtatni szeretnék de kilátástalannak látom. Illetve már 9 éve pszichológushoz járok...
        Már egy jó ideje feszült vagyok akárki szól hozzám bunkón válaszolok kis dolgokon fel idefesitem magam. Nem tudom mit tegyek de mar egyre jobban gyötör sok minden rossz jár a fejembe is.
        Tisztelt Doktornő! Kisfiammal 23 hónapos kora óta TSMT (tervezett szenzomotoros tréning) tornára jártunk hiperaktivitás gyanúja miatt. Azóta sokkal nyugodtabb, képes egy helyben ülni huzamosabb ideig is, de a legnagyobb problémánk az, hogy...
        Tanácsom Édesapám felől kérem, Nyáron kezdődött először is lassú majd ősztől gyors fogyókurája 96kg-ról 80kg-ra fogyott továbbra is fogyózik. Én kérdem 57éves fizikai munkát végző család apa miért fogyózik ilyen...
        Tisztelt Doktornő! Már egy ideje gyanítom, hogy valami nincs rendben, kilógok kicsit, és idővel, ahogy a szükséges információk szembejöttek velem az élet során, arra a következtetésre jutottam, hogy lehetséges, hogy Asperger-szindrómám van....
        Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy jobb oldali hasi fájdalmam van hetek óta. Több helyen jártam az eredmények negatívak. Lehet a fájdalom stressztől van? Voltam pszichiáternél ő Duloxetinet írt fel. Ez milyen gyógyszer ? Honnan...
        Kedves Doktornő! Escitil helyett most Cymbaltát szedek. 6. hete. 30-as adagot veszek be egyszer egy nap. Ön szerint ez elegendő? A tájékoztatóban is az van írva, hogy 60-asra emelik depresszióban, szorongásban. Véleménye szerint ez az adag...
        Kedves Doktornő! Már egy hónapja fáj a fejem, gyakran nem jutnak eszembe szavak, vagy például rossz szekrényajtót nyitok ki, rossz helyre teszek valamit, elfelejtem mi történt fél órával, vagy 5 perccel ezelőtt. Vagy nehezen formálom a...
        Tisztelt doktor! Februárban lesz egy éve hogy betegvagyok.2015 szeptemberben pánikszindromát állapitottak meg amire schippát irtak de nem szedem maradtt a frontin 025 három szor napi.mostanában esténként remeg és nyilalgat az agyam és a szemem is...
        Tisztelt doktor ur/no! Nem en szedem a gyogyszert es nem is en vagyok a beteg,ezert bovebb informacioval nem tudok szolgalni, megis nagyon fontos lenne tudnom, hogy a paxil illetve a lorazepam egyideju szedese javasolt e szorongasos depresszio eseten es...
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita Doktornő! Teljesen véletlenül találtam az egyik közösségi oldalon egy cikket, amely a Frontin gyógyszerről és annak mellékhatásairól, valamint függőség okozásáról szól. Édesanyám 79 éves és szorongásos...
        Tisztelt Doktornő! Született egy kislányom, akit mindennél jobban szeretek. Egyszer mégis átfutott a fejemen, hogy milyen lenne leejteni, milyen védtelen, lehetne bántani. Lelkiismeret-furdalásom volt emiatt, töprengtem, miért lehet, amikor meg...
        Kedves Webbeteg! Több problémával is küzdök,és szeretném ha segítenétek! Tavaly márciusban kezdtem meg a diétámat azzal,hogy vegetáriánus vagyok illetve teljes kiőrlésű dolgokat,édességeket eszem! Sikeresen lefogytam 20 kilót amire...
        THC abusus miatt kerultem először pszichiátriai kezelésre 2003 októberében. Azóta nem nyúltam egyszer sem(!) kábítószerhez, többször visszaestem gyógyszerelhagyás végett. Most már betegbelátásom rögzült, gyógyszereket szedem,...