• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi. Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén. A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja. Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.  Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!

        Ujpál Zsófia, pszichológus
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődnék hogy Szekszárdon mennyit kell fizetni egy pszichiáter nek nagyon szükségem lenne arra hogy el menjek egy szak orvoshoz mert gondoltam arra hogy meg öljem magam és nagyon rajta vagyok.
        Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi személyiségtípusnak van-e bármilyen megnevezése? Illetve mi a megoldás arra, hogy a lehető legjobban lehessen vele kijönni az életben? Ha az ember igenel, és minden szavát...
        Évek óta gondom van a fiammal,tanulási nehézségei voltak, majd üldözési mániái, kb 8 munkahelyröl hoztam el egyre rosszabb állapotban. Skizofrén pszichózist állapított meg nála egy doktornö, de úgy, hogy engem teljesen kizárt, nem...
        Kedves doktor/nö! Folyamatosan 6 evig kuzdöttem depresszioval, rengetegszer jartam pszichiaternel- pszichologusnal. Gyogyszert csak nagyon keves ideig es rendszertelenul szedtem, de egy hatalmas valtozas hatasara jobban lettem. (nem jol, de sokkal...
        Tisztelt Válaszadó! Nagyon aggódunk az édesanyám állapota miatt. Lassan egy hete nagyon furcsa dolgokat csinál és mond. Pl.: egyfolytában arról beszél, bizonyos teljesen hétköznapi történések kapcsán, hogy az egy jel, és végre eljön az...
        Jónapot ! 21 éves vagyok szeptemberben múlt 2 éve diagnosztizáltak nálam pánikbetegséget. A pszihiáterem felírta a Helex 0,5mg és a Sertadepi 50mg -os gyógyszereket. Amiket egy évig szedtem rendszeresen normálisan. Aztán ugy gondoltam abba...
        Kedves Dr. úr/nő! Olyan problémával fordulok önhöz, több mint 5éve pánikbeteg vagyok, tudom kezelni viszont sokat idegeskedek, sok olyan dolgon felpörgetem magamat amitől képes felmenni a vérnyomásom 150-re is, volt hogy 156 volt a...
        Jónapot kívánok tisztelt webbeteg! 26…éves férfi vagyok és az lenne a kérdésem hogy,mivel elkezdtem edzeni de pszichés betegségem miatt szedek Rivotril cseppeket 2.5 MG.És ez mellett szedhetnék aminonsavat Glutamin-t és Tribulus terretrist...
        Szóval, kb 4hete történt valami ami után bekattant az agyam, utána eléggé letargikus hangulatban voltam, és kb 3nappal utána már nem csak rossz kedvem volt, hanem étvágyam se volt, elmentem belgyógyászhoz, aki megvizsgált(gyomortükrözés) és...
        Tisztelt Doktornő/Úr Belekezdenék röviden,tömören. 5 éve költőzésem előtt, úgymond jól éltem mert helybe voltak barátok akikkel tudtam beszélgetni, de mikor elköltőztem valahogy minden megváltozott, mivel teljesen új körülmény volt,...
        Kedves Weborvos! A bajom régi, tizenévesen kezdődött, beilleszkedési gond, konfliktusok a kortársakkal, halálvágy, az átlagos életvezetés elvetése. Féltem emberektől, közösségektől, beszélgetéstől, kapcsolat teremtésétől, egy...
        Nagyjából két éve kezdtem el keményebben fogyókúrázni, akkor a számomra ideális test elérése volt az egyetlen életcélom. Nekem ez mindig is meghatározó volt az életemben, mivel kiskoromban túlsúlyos voltam és kb. 11 éves korom óta...
        Jó napot kívánok ! Nem is tudom hogyan fejezzem ki magam néha szokott nálam olyan lenni hogyha hallgatok zenét most mondok példát jó múltkorjába hallgattam rap zenét az autóba vezetés közbe és van mikor az ilyen "kemény" zene hallatára egy...
        Édesanyámnál tavaly júniusban diagnosztizálták a kórt.Eddig otthon volt a gyógyszereit úgy vitték neki. A betegségéről csak annyit tudunk amit az internet ir. Ő még ennyit sem. Csak azt tudja, hogy nem javul. Jelenleg kórházban van, mert...
        Üdvözlöm. KEDVES DOKTOR ÚR. Egy olyan kérdésel fordúlnék önhöz. Hogy én már egy jo 4 5 éve csinálom azt hogy bepelenkázom magamat pedig nem lenne rá szükségem. Elöször is nem folyamatosan csinálom ha nem kb 1 2 honapig szinte minden nap!...
        Jó napot azt szeretnem megkérdezni,hogy ha valaki sokszor megismétli önmagát,van hogy dadog,volt depressziós hajlama is , lehetséges hogy a lelki dolog miat van, vagy esetleg betegség talán Tourette Szindróma ?Lassan egy éve.
        Kedves Doktornő! Korábban segítséget kértem skizofrén fiammal kapcsolatban. A minap ki lett hívva a rendőrség és a mentők is, miután az egész bejárati ajtót tele ragasztgatta "búcsú" levelekkel.Több irományában is említ hasonlóakat, mint...
        Tisztelt Dr./Dr nő! Egy kissé összetett kérdéssel fordulnék Önökhöz.Van egy fiú akit körülbelül egy éve ismerek.Gyengéd érzelmi szálak fűznek hozzá de nagyon ellentmondásosan viselkedik.Összegezném hogy mi az ami azóta hogy ismerem...
        Tisztelt Doktor úr/nő! 25 éves nő vagyok. 8-9 éves korom óta van egy olyan szokásom, hogy ha hallok valami szöveget (film nézés, beszélgetés közben), akkor a hallott szavakat 3 betűként tagolom. Ez a szokás azóta is fennáll. Mindig...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Már nagyon régòta azon gondolkozom, hogy semmi értelme nincs az életemnek. Tudom 14 évesen semmi olyan nem történhetett velem ami okot ad rá. Pedig nagyon sok minden közrejátszott. Nagyon rossz a viszonyom a testvéremmel...