• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi. Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén. A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja. Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.  Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor nő! Érdeklődni szeretnék, hogy a hormonzavar okozhat e kényszergondolatokat, énidegen gondolatokat, derealizációt/deperszonalizációt, szorongást, depressziót? Elkezdtem szedni a gyógyszert, amit a nőgyógyász felírt. Nem...
        Tisztelt Doktor Nő! Két és fél éve járok pszichiáterhez. Depresszió miatt két éve kórházba kerültem egy hónapra, majd egy év múlva ismét. Ezenkívül súlyos szorongásom is van, továbbá BPD személyiségzavart is diagnosztizáltak. A...
        A utólsó mániás psychosis alatt 2évvel ezelőtt 150 mg Xeplion injektióra állitottak 4 hetente. Nagyon súlyos szorongásos depressió alakult ki, amelyet sokszori próbálkozás után 150 mg Velaxin Retard szüntetett meg. Az orvosom szerint a...
        Tisztelt doktornő! Érdeklődnék,hogy a Xanax 0.5 és a Yarocen 30mg gyógyszerek mellett,milyen gyógynövények szedhetők(citromfű,levendula,macskagyökér stb.)
        Tisztelt doktornő! Azt szeretném kérdezni,hogy a Xanxa 0.5 és Yarocen 30mg gyógyszerek mellett,milyen gyógynövények szedhetők(citromfű,levendula macskagyökér)?
        Tisztelt Doktornő! 38 éves sportos, életvidám fiú vagyok, voltam. 3 éve egy feji herpesz után elkezdtem gyengülni, fülcsengés jelentkezettt, kiderült van egy kis otoneurológiai elcsúszás a füleimben. Mire ezt kiderítették már egész nap...
        Tisztelt Pálvölgyi Rita! Fiam súlyosan fogyatékos Tourette syndrómás. Dr V. műtötte (mélyagyi stimulációs pacemaker) Nagyon szüksége lenne a fiamnak állandó pszichologusi felügyeletre, hetente egyszer mindenképpen, de ma ez Magyarországon...
        Tisztelt Doktornő! Sajnos úgy néz ki, hogy a párom nagy valószínűséggel nárcisztikus személyiségzavarral küzd. Olvastam sokat erről, és egyre jobban látom, hogy itt sajnos erről van szó. Épp háború dúl közöttünk, és szeretnék már...
        tisztelt högylem / Uram Végső elkeseredésemben írok Önöknek. Lassan 5 hónapja vagyok hol táppénzen hol pedig szabadságon. A tüneteim azzal kezdődtek, hogy először főként mikor megjött a havi vérzésem olyan érzésem volt, mintha nem is...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám elvált, első házasságából van két lánya. Én a második házasságból születtem. Gyermekkorom azzal telt, hogy minden amit csináltam probléma volt számára. Nagyon sikeres voltam a sportban, 11 éves koromban...
        A volt párommal az első hónap tökéletes volt,aztán elkezdte,hogy én biztos megcsalom,de nem tudja kivel!A telefonomat minden nap átnézte,minden nap megvádolt,én próbáltam nyugtatni,biztatni,hogy szeretem,bízzon bennem,de nem segített.Utána a...
        Idegesítenek a hangok pl: szuszogás, csámcsogás, horkolás, körömvágás. Egyszóval minden ilyen jellegű hang. Próbálok nem odafigyelni rájuk de egyre jobban idegesítenek, ingerült és dühös leszek amint valaki a közelemben eszik. A...
        Tisztelt Doktornő! Február óta vagyok rosszul. Előtte egy elég stresszes félévem és vizsgaidőszakom volt (egyéb nehezeítéssel pl. TDK munka, nyelvvizsga). Nagyon ki voltam merülve, állni is alig bírtam, lázálmaim voltak pár napig, szemeim...
        Tisztelt Doktornő! Férjem, akitől válófélben vagyok skizofrén beteg, gyakori mániás epizódokkal. Kiengedték úgy a kórházból, hogy még mindig pörög, az hogy el akar válni, az is egy téveseszme nála. Xeplion injekciót, Rispons tablettát,...
        Tisztelt Doktornő! Nem tudom, hogy kisgyerekként szorongtam-e, már nem emlékszem, de arra igen, hogy komolyabban 13 éves koromban kezdtem el erősebben szorongani és agyalni. Kis koromban szereplő típus voltam és 11 éves koromban elrontottam a...