• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi. Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén. A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja. Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.  Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá? Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Rendszeresen van olyan tünetem, amiből a neten olvasottakból arra következtetek, hogy Tourett-szindrómám van, de legalább is tic-elek. Köhögök, krehácsolok már több éve, hol intenzívebben, hol gyengébben, reggelente, illetve nagyobb stresszben...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi problémával és kérdésekkel fordulok Önhöz tanácsért. Sajnos különféle gyermekkori traumáim miatt régóta küzdök többféle lelki problémával (depresszió, pszichoszomatikus tünetek, szorongás, néha...
        Kedves Doktornő! Depressziós pánikbetegséggel kezelnek már 14 éve, kezdetben több, aztán kevesebb gyógyszerrel. Napi 1 Paretin 20 mg-os, 3x1 0,5-ös Frontin volt a legtöbb, amit szedtem. Nagyon stresszes volt a munkahelyem, teljesen kikészültem....
        Üdvözlöm Convulex 500 mg reggel este 1 Velaxin 75 mg reggel ezeket szedi apukám 1 éve minden nap . Szeretné tudni, hogy mi történik ha a szedésüket abba hagyja milyen elvonási tünetei lehetnek ? Válaszát előre is köszönöm !
        Tisztelt doktorno, gimnazista vagyok,filozofusnak keszulok es asztrofizikusnak, van egy velemenyem a vilagrol, kiskorom ota elvartam az emberektol hogy a dolgukat tudatosan tegyék, mire felnottem rajottem ez nem igy van,egzisztencialis szorongasom van...
        Tisztelt pszichológus. Már legalább egy-két hónapja, hogy olyan mintha nem is ennek a világnak a része lennék. Az eddig jól működő emlékezetem most teljesen zavaros. Ingerlékeny, fáradékony és agresszív is lettem. Olykor annyira...
        Tisztlet doktornő! Nagyon meg vagyok ijedve. Van egy fiam,aki nappali gimnáziumban tanul.(kitúnő tanuló) A gyerek tegnap este bejött hozzám beszélgetni. Majdnem hanyatt estem. Elmondta,hogy félelmei vannak,hogy magában vagy másokban(akár...
        Kedves Dr.Nő! Történetem tavaly kezdődött,amikor is egy nőgyógyászati szűrővizsgálat után,el kezdten szépen sorba járni a szakrendeléseket.Mindig találtam valamit,amik persze nem valós problémák voltak,csak képzelt betegségek.Orvostól...
        Kedves Piroska! 3. éves egyetemista vagyok a SZTE-n. Két és fél évig voltunk együtt a barátommal, aki Miskolcon él. A távkapcsolat megnehezítette az életünket. Ő ebben a félévben végez a ME-n és egyik nap azt mondta, elfoglaltságai miatt...
        A feleségemmel megromlott a kapcsolatunk,leginkább a kommunikáció hiányában.A mai nehéz világ és a mókuskerék miatt mindenki a munkát helyezte előtérbe senki nem akart engedni a másiknak ebből folyamatosak voltak a konfliktusok ami addig...
        Már régóta úgy érzem hogy nehezen vagy egyáltalán nem tudok érezni szerelmet, szeretetet, hiányérzetet, empátiát. Viszont ez miatt nagy bűntudatom van és nagyon rossz hogy bántom vele a körülöttem élőket. Úgy érzem ez kezd elhatalmasodni...
        Üdvözlöm! Az egészségi állapotom kb.1 éve romlott meg.Korábban sok stresszért a munkában és gyakran szédültem, nem tudtam rendesen kialudni magam,mert folyamatosan más műszakban dolgoztam(reggel,este,éjszaka),és nem tudtam rendesen enni...
        Tisztelt Doktornő! Egy éve diagnosztizáltak nálam kevert szorongásos-depressziós zavart. Cipralexet szedek reggelente napi 10 mg-ot. Nemrég próbáltam elhagyni, mert hosszabb ideje jól voltam, 2 hétig napi felet szedtem, de a jelentkező fizikai...
        Üdvözlöm. A kis unokám 3 éves, de amióta tud ellenkezni az ellen, hogy felöltöztessük iszonyúan védekezik. (úgy másfél éve)Félmeztelen mezitláb járkál a lakásban.(ez a jobbik eset)De mégis vannak helyzetek amikor menni kell és muszáj...
        Tisztelt Doktor Úr! Én egy aggódó 18 éves fiú vagyok. Nagyon szégyellem megvallani de tegnap este bepisiltem álmomban. Sajnos nem ez az első eset kb. háromszor fordult velem elő eddig kb egy egy éves különbségekkel. Nem értem, hogy miért...
        Jó napot.Tanácsra lenne szükségem.Az a helyzet,hogy állandóan szomorú vagyok és nem találom a helyemet.Nemrég kezdtem a főiskolát itt Szlovákián ahol élek,ami nekem picit nehezebb mivel szlovákiai magyar vagyok.Kollégiumban lakom,ahol...
        Kedves Doktornő! A probléma, ami miatt felkerestem Önt, az nem az én problémám, hanem édesanyámé. Én 25 éves vagyok, anyukám 45. Édesanyám elvált szülőként nevelt fel engem és húgomat. A válása óta (kb. 15 éve) nincs igazi...
        Tisztelt Doktornő! Nagyon sok orvosnál jártam, ismerem a gyógyszereket ( nem csak általuk). Azt szeretném kérdezni, milyen ötlete lenne alvásproblémára? Ami hat, pl. quetiapin, mirtazapin, nagyon rossza mellékhatásaik vannak, és délutánig...
        Kedves Doktornő! Arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy mennyi idő alatt múlik el az indulatáttétel/szerelmi és egyéb érzések egy terapeuta iránt, aki kezelte az embert, ha a terápia során nem lettek ezen érzések kimondva,...
        Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz, h nem tudok beszélni itthon a szülőkkel semmi magánéletemmel kapcsolatos dologról, még azt se tudják, h van barátnőm, mert akármilyen hülyén hangzik, sokszor ellenem fordítják a...