• gyermek pszichológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gyermekem problémájával szeretnék Önökhöz fordulni, amely családunk napi életét kissé zaklatottá teszi.

        Fiú gyermekem 12 és fél éves. Már kisebb korától fél a betegségektől, újabban ? kb. két hete ? nagyon tart a vakbélgyulladástól, konkrétabban a vele járó műtéttől, ezért a nyálát nem nyeli le, hanem vagy kiköpi, vagy zsebkendőbe üríti. Az étkezések közben állítása szerint legalább egyszer hajszálat talál, a szájában lévő falatot ezért nem nyeli le, hanem kiköpi. A reggeli felkelés után percekig mossa a száját, mert szerinte kis fehér pöttyök vannak a szája szélén.

        A jelzett dolgoktól feleségemmel nagyon kiborulunk, sajnos nem tudjuk, hogyan kezeljük jól a helyzetet. De tartunk attól, hogy a dolog kórossá válhat. A jövő héten több napos osztálykirándulásra mennek, nem tudjuk, elengedjük-e, mert ezzel az osztálytársakat is kiboríthatja.

        Arra is gondoltunk, mivel kamaszodik, ez okozza a fentieket, de tartunk tőle, hogy nem. A betegségektől való félelme sem tudjuk, miért alakult ki, amiatt nagyon óvatos. Sportol, kajakozik, az edzésen igyekszik úgy végrehajtani a feladatokat, hogy lehetőleg fájdalmat ne okozzon még akkor sem, ha egyébként nem is okozna.

         Azt szeretném Önöktől kérdezni, hogy igényel-e kezelést a dolog, vagy ahogy nő, és ahogy jött, úgy el is múlik, illetve mi hogyan reagáljunk rá?

        Köszönöm válaszukat!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichológia témában

        Kedves Levélíró!
        Minden jót kívánok!



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-06-03 14:28:04; Megválaszolva: 2010. június 03., 14:28

        Tudjon meg többet: pszichológia
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Édesanyám egy kis városban él egyedül egy családi házban. Egy szomszédjával sem beszél, nem áll velük szóba. Rokonaival nem tartja a kapcsolatot. Nekem van egy fiútestvérem, rá hallgat talán a leginkább. Mi mind a ketten 200 km-re levő...
        Tisztelt Doktornő! Létezik olyan antidepresszáns, amelyik nem okoz szexuális károsodást? Olvastam, hogy jó pár embernél még a szedése után sem rendeződött és volt aki már 3 szemtől impotens lett. Szorongásos betegségre szednék valamit,...
        Tisztelt dr nő Olyan kérdésem volna hogy a kórházban beállították a gyógyszereimet.A diagnózisom skizoafektív biopoláris ez egy felpörgéses helyzet volt. Most egy hete vagyok már itthon és szedem a gyógyszereimet de most a tehetetlenség van...
        Tisztelt doktornő! Azzal a problémával fordulnék önhöz hogy 2. napja rettentő halálfélelmem van olvastam egy cikket miszerint "vége a világnak" és mióta megláttam azóta rettentően félek mindentől minden kis hangra megijedek mindig mikor...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám több mint három éve (valószínűleg rejtve előbb jelen volt) küzd egyre súlyosabb depresszióval. Kezdetben epizódikus jellegű volt, ezért enyhe gyógyszeres terápiában részesült, melyet többször meg is...
        Tisztelt DrNő! Panaszaim 9 hônapja kezdődtek idegen test érzéssel a torkomban.3 fül orr gegesz látott azután folytatódott hátfájással 2 tüdőszűrésre mentem el,reumatològia neuorologia belgyógyászat 2 havonta teljes verkep magán orvosok...
        Tisztelt Dr. Pálvölgyi Rita! Nagyon szeretném abba hagyni az alkohol mindennapi fogyasztását. Kezdődött mikor vezető beosztásba kerültem. Stressz, napi 16 óra munka, folytathatnám. De tisztában vagyok vele, hogy nem ez a megoldás. Nekem olyan...
        Tisztelt Dr. Szalóczy Péter (Nőgyógyász)! Kérem mellékelten csatoltam a legutóbbi leletemet. Kérem, ritkán élek nemi életet...magam miatt(bizalmatlanság , meg magasra tettem a "lécet" , Kerék Zoltán nevű fiatalemberrel ismerkedtem meg...
        Üdvözlöm Dr. Nő! Dávid vagyok 26 éves férfi, néhány csalódást követően körülírt szociális fóbia alakult ki nálam 5 éve, fel is kerestem egy szakembert a környezetemben, de egy ideje nincs anyagi lehetőségem járni a terápiára és...
        Igazábol már évek óta tart ez a dolog, tudom hogy van valami pszichés betegségem csak eddig sikerült ezt kezelnem orvosi segitség nélkül, de úgy érzem kezd rajtam valami urrá lenni. Van mikor durvább van mikor gyengébb az állapotom, volt mikor...
        Pszichiáter valoszinusiti Fiamnál a skizofreniát.Kerdesem lenne az letezi hogy itthon is es mások elott is egesz máskent viselkedik egy skiz.beteg?!mert itthon temyleg olyan tuneteket produkál.Korházi kivizsgálás alatt is csak sokkal...