• A hiperventillálás ugyanaz,mint a pánikroham?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A hiperventillálás ugyanaz mint a pánikroham ? Nemrégen gondjaim voltak.Nem szeretek énekelni,mégis rákényszerítenek .Amikor hazafelé tartottam és a problémákon gondolkodtam hirtelen úgy étreztem nem kapok levegőt ,szédűltem,de aztán elmúlt .

        Viszont azóta szinte folyamatosan  mellkasi nyomást érzek,szédülök , hányingerem van és izzadok ha ki kell állnom énekelni . Ezek a pánikroham tünetei,nem igaz?Eddig csak egyszer fordúlt elő,ettől pánikbetegnek számítok?

        WEBBeteg szakértő válasza a stressz témában

        Kedves Kérdező!

        A hyperventillálás szándékosan is előidézhető, az csupán a ziháló légzést jelenti, a pánikroham ettől több, ilyenkor színesebb a kép, jelentkezhet mellkasi fájdalom, hányinger, megsemmisülés-érzés, stb, melynek hátterében megoldatlan konfliktusok, elfojtott érzelmek állnak. Attól, ha stressz helyzetben ilyen érzése volt, még nem lett pánikbeteg, csupán fokozottabban megélte a stresszt. Ne énekeljen, ha nem szeretne, nem hiszem, hogy erre kényszeríteni lehet valakit. Ha másként nem megy, kérje meg a háziorovst, hogy írjon erről egy igazolást, biztosan fog a kollega segíteni Önnek.



        Kérdés: 2010-05-31 12:45:18; Megválaszolva: 2010. május 31., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: