• Sertralin Sandoz - babavárás - Köszönet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Válaszát köszönöm. A kérdésem az lenne hogy Ön mit gondol a vitaminok jótékony hatását tekintve? Ön szerint természetes anyagokkal /mint a vitaminok/ 'ki lehet kezelni' a pánikbetegséghez és az eritrofóbiához hasonló ill. ezen betegségeket, állapotokat vitamin-kúrával? Úgy hallottam hogy pl. a pánikbetegség oka az agyban történő némely' folyamat megszakadásának hiánya /ne haragudjon hogy nem tudom leírni egyértelműen/, amelyet helyre lehet állítani megfelelő ill. emelt kalcium-magnézium bevitellel. Válaszát ismét köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátria témában

        Kedves Levélíró!

        A pánikbetegség esetében az agyban bizonyos ún. kémiai ingerület átvivő anyagok (ezek közvetítik a kapcsolatot az idegsejtek között) eltéréseit taláták (szerotonin, noradrenalin, GABA, glutamát, kolecisztokinin és egyéb stresszhormonok). A magnéziumhiány vezethet irritabilitáshoz, hangulati labilitáshoz, de nem okoz pánikbetegséget.

        A leírt szorongásos kórképek hatékony terápiája a gyógyszerek mellett (amit az ön állapotában igyekeznénk kiváltani) a pszichoterápia, továbbra is annak megkezdését javasolnám. Emellett a várandósság folyamán a terhességi vitaminkészítmények és magnézium fontos szerepet játszik, ebben kérje szülésze tanácsát.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-22 21:39:07; Megválaszolva: 2010. május 22., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: