• Szekszuál mánia vagy betegség ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt ! 76 éves felsőfokú végzettséggel rendelkező férfi vagyok, aktív szellemi, fizikai tevékenységem van. 15- éve enyhe prosztata duzzanatom kezelésére naponta Omnic Tocas 0,4 tablettát szedek. Vizelési problémáim nincsenek, ill. elviselhető gyakorisággal. A vizelet sugár a nappali órákban teljesen normális, éjszaka vége felé mar elvékonyodik. Problémám: Szekszuális igényem heti rendszerességgel jelentkezik. A kielégülési lehetőség eléggé korlátozott, többször hosszabb ideig is zaklatott állapotban telnek napjaim. ( Partneri kapcsolat teljesen bizonytalan ) A hosszabb izgalmi állapot miatt heréim érzékennyé válnak, a feszítő érzés fokozódik, az érzékenység fájdalommá fokozódik. Orgazmus után az érzékenység még egy-két napig eltart, majd beáll a rendes közérzet. A szekszuális igény kb. 7-10 nap után újra jelentkezik. Erekciós problémam nincs, de a bizonytalan partneri kapcsolat miatt jelentkező állapotot nehezen viselem. Szívesen lemondanék a szekszuális igényről, megszűntetéséről ha erre gyógyszeres, hormonális lehetőségem lenne. Ebben kérem segítségét. Tisztelettel a feladó

        WEBBeteg szakértő válasza a szexuális zavar témában

        Kedves Kérdező! Az Omnic Tocas készítmény lehetséges mellékhatásai között szerepel az ún. priapismus, azaz hosszan, akár órákig, napokig is eltartó, fájdalmas merevedés. Ha esetleg ennek lehetősége felmerül, akkor orvoshoz kell fordulni. Egyebekben a szexuális vágy csökkentésére gyógyszeres lehetőség nincsen. Ezt csupán szexuális bűnőzök esetében alkalmazható eljárás. Maga a szexuális vágy jelentkezése nem jelent problémát (ebben elég nagy egyéni eltérések lehetnek), viszont panaszait (érzékenység, fájdalom) jelezze urológusának, csakúgy mit a lehetséges gyógyszermellékhatást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-19 20:04:49; Megválaszolva: 2010. május 19., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: