• szorongás vagy neurózis?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr,

          Édesanyám halála óta - egy éve múlt- állandó dörömbölést éreztem a fejemben. Ennek kezelésére 10 mg-os Mianserint és 10 mg-os Tranxsene-t használok. Mivel nem akart múlni a rossz állapot, akupunktúrás kezelésre is elmentem. Az után a dörömbölés szűnt, viszont most  a fülemben hallok kattogást, ami szintén nagyon kellemetlen. Nem tudom, mit tegyek, számíthatok-e jobbulásra? 62 éves vagyok.

            Köszönettel és tisztelettel

                      Székely-Benczédi Éva

                             

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró! Édesanyja halála után kialakulhatott depresszió, esetleg valamilyen szorongásos kórkép. Bár nem ír pszichiátriai diagnózist, de a terápia is erre utal, mivel a mianserin hatóanyagot depresszióban használják, a Tranxene pedig szorongáscsökkentő készítmény. Stressz következtében is kialakulhat fülzúgás, de számos egyéb kórkép is kiválthatja (fülbetegségek, sérülések, neurológiai eltérések, anyagcsere betegségek, keringési zavarok, gyógyszermellékhatás, fertőző megbetegedések, mozgásszervi panaszok, fogászati gondok, élvezeti szerek, állkapocsízület elváltozásai). Ezért először keresse fel háziorvosát részletes kivizsgálás céljából, ha minden testi elváltozást kizártak, akkor pedig érdemes lenne ismét pszichiátert felkeresni.



        Kérdés: 2010-05-18 17:54:55; Megválaszolva: 2010. május 18., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: