• félelem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        hello.van egy 7 éves fiam és nagyon szereti az állatokat de viszont nagyon fél tölük.probáltam már mindent de semi eredmény .nem merri megsimogatni és ha föleg lát egy kutyát messze elkerüli,de fél a bogaraktol is.a kérdésem hogy tudnék segiteni neki hogy ezt a félelmét legyöze?köszöm

        WEBBeteg szakértő válasza a félelem témában

        Kedves Levélíró!

        Vannak olyan gyerekek, felnőttek, akik mindig is jobban félnek az állatoktól, mint mások. Ha ez nem befolyásolja mindennapi életüket károsan, akkor nem jelent problémát. A bogaraktól egyébként sok egészséges személy is fél, de a kutyáktól kevésbé.

         

        Kisfia esetében felmerül az is, hogy nem volt-e korábban negatív élménye kutyákkal, esetleg nem látott-hallott-e ilyesmit másoktól. Ha erről van szó, akkor erről beszélniük kellene. Egyébként ne erőltesse a közvetlen kontaktust, hagyja, hogy a gyermek közeledjen. Meséljen a kutyákról sok jót, meséket. Nézzenek olyan mesefilmeket, filmeket, melyek a kutyák jóságát hangsúlyozzák ki. Kérdezze fiát, szeretne-e valamit tudni az állatokról, válaszoljon minden kérdésre részletesen, oszlasson el esetleges tévhiteket.

         

        Ha úgy látja, a háttérben nagyobb szorongás áll, akkor keressenek fel gyermekpszichológust.


        Kérdés: 2010-05-11 17:05:03; Megválaszolva: 2010. május 11., 17:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: