• Szívbetegség vagy pszichés probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Meglehetősen hypochonder alkat vagyok. Néha szúr a mellkasom valamint a gyomorszájam környékén, szegycsont alatt enyhe diszkomfort érzésem van. Néha előfordul szaporább pulzus: 90, de reggel ébredéskor 60, napközben általában 70-80 között van. Vérnyomásom rendben van, teljes kardiológiai vizsgálaton voltam, EKG, terheléses EKG, szívultrahang (a legmodernebb változat). Minden negatív volt, vérképem is rendben van, azt mondták, hogy fehérköpeny szindróma lehet, mert egyszer a háziorvosom mért 90-120 közti pulzust, szívverésem meglehetősen erőteljes, azt mondták a sport miatt, ef.: 72 %. Jellemzően, akkor jelentkeznek a tünetek, ha egyedül vagyok és akkor jobban is figyelek a szervezetem jelzéseire. 23 éves férfi vagyok és dohányzom. Régebben élsportoltam 12 évig. Kérdésem, hogy melyik a valószínűbb: panaszaim pszichés vagy szervi eredetűek? Hogyan tudnék túllépni a hypochonderkedésen? Néha nagyon jól érzem magam, néha meg teljesen meghülyülök és azt hiszem valami bajom van.

         

        Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

         

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a hypochondria témában

        Kedves Kérdező!

        A kivizsgálása alapos, ez a kardiológiai okot kizárta. Érdemes lenne a valószínűleg jelen lévő lelki ok miatt pszichológus segítségét kérnie, a szorongást és a hipochondriát így fogja tudni leküzdeni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-10 12:53:34; Megválaszolva: 2010. május 10., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: