• Szívbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        19 eves fiu vagyok 2 eross es 3 enyhe panik rohammal a hata mogott ami 4 honap alt zajlott le. a tegnap ultem a szamitogep elott es eresztem hogy valami nincs rendben gyorsan az volt a rekciom hogy megnezem pulzusom es nem verte szivem megijedtem es elkapta a melkhasom egy oriasi melegseg erzet vagy uresseg mar enm is tudom. mintha belurul szipanta be valami utann 2 masdpercel csak nezem puzusom es akkor ekzedet verni a szivem de nagyon .kb 5 masodpercig nem vert vagy 4 uatanna ramjott a szorongas es siras mert van ez velem mert nem az elso alkalom . most is ugy vagyok ezgesz nap hogyha zsibad valmim mindig ellenorzom a pulzusomat. ma ejjel 5 kor felkeltem arra hogy zsibad kezem labam es streszbe vagyok egesz reggel 7 ig proba;ltam vissza aludni de a gyomor ideg meg stresz nem engedett ,meg a zsibadas. mi lehet az oka? aszt is hozza teszem hogya panik rohamok utan depreszioab estem es szorongokok 10 napot ultem pszhitrian. de ijen szivritmus ingadozasom mint a tegnap meg nem volt vagyis nem eresztem ez nagyon megijeszt. lehet a szivemmel baj? csaladba viszamenoleg sok generacioval senkinek se volt sziv ugyi baja, nem cigizek, annyi hogy egy kicsit az atlag 19 eveseknel streszesebb eletet elek(csaladi gondok,bepereltek ,tozsde .stb) nem sportolok rendeszersen de azert mozgok eleget, nem kavezok,de nem taplakozok rendszersen 68 kg vagyok 178 cm magas szoval nem vagyok tul sulyos . mi lehet az ok?olvastam hogy panikbetgseg jar ilyesmivel de ez nagyon megilyesztetett . szinte mar bele is ajultam. koszonom

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves 19 éves!

        A kórelőzmény, a problémák jelenléte, a roham leírása valóban arra utal, hogy a rosszullét nagy valószínűséggel lelki eredetű volt, viszont  természetesen vizsgálat nélkül nem zárható ki, hogy valamilyen kardiológiai ok is van a háttérben, ezért érdemes legalább a háziorvost felkeresni néhány vizsgálat elvégzése céljából. Ha szervi eltérés nem igazolódik, mindenképp javasolt pszichiátriai szakrendelés felkeresése, gyógyszers kezelésre és pszichoterápiára is szükség lehet.


        Kérdés: 2010-05-06 09:14:12; Megválaszolva: 2010. május 06., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: