• Helex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur/No! 20 eves lany vagyok. Nehezlegzes, fulladás miatt mindenfele vizsgalatot vegeztek az orvosom ( ekg, szivultrahang, legzesfunkcio, tudo rtg, ct). Vegul pszichiaterhez kerultem, aki kevert szorongas es enyhe depresszio miatt remotivot irt fel. Tobb mint 2 hetig szedtem, de nem javult az allapotom, inkabb rosszabbodott. Orvosom mondta, hogy haggyam abba es helexet javasolt. 0,5 tablettàt naponta(0,25 mg). Milyen mellekhatasai lehetnek a gyogyszernek? Mit jelent ez az abbahagyasos dolog? Tehát, hogy nem szabad csak ugy abbahagyni. Menetkozben kiderult, hogy leiden heterozigota mutaciom van. 2 evig szedtem fogamzasgatlot. Orvos mondta, hogy nem javasolt a fogamzásgátló tabletta szedese. Ilyenkor mit ajanlanak, ha valakinek ilyen problemaja van? Valaszat elore is koszonom!

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró!

        A Remotiv tabletta enyhe depresszióban, labilis hangulat, feszültség esetén javasolt. A hatásosság kialakulásához 2 hét szükséges. Lehetséges, hogy Önnek egyéb gyógyszerre van szüksége ahhoz, hogy állapota rendeződjön, vagy még hosszabb időre az adott gyógyszer esetén.  A gyógyszer abbahagyása fokozatosan történjen. Nem írja, milyen dózisban történt a gyógyszerszedés, az elhagyást mindig egy adag felezésével tegye legalább 2 nap különbséggel.

        A Helex szorongáscsökkentő készítmény. Lehetséges mellékhatásai: étvágy-és testsúlyváltozás, ingerlékenység, depresszió, szexuális zavarok, álmatlanság, szorongás, hangulatváltozás, zavartság,  agresszió, hallucináció, koncentrációs nehézségek, fejfájás, szédülés, járászavar, koordinációs probléma, beszédzavar, remegés, amnézia, homályos látás, szemnyomás fokozódás, gyomor-bélrendszeri tünetek, sárgaság, bőrgyulladás, izomgyengeség, nehéz vizelés, vizeletcsorgás, mensturációs zavarok. Mindezek megjelenése azonban csupán lehetséges, természetesen nem jelentkezik mindenkinél.

        A Leiden-mutáció esetében valóban nem javasolt fogamzásgátló szedése, mivel a trombózis kialakulásának esélyét növeli. Éppen ezért mindig tájékoztassa ennek meglétéről kezelőorvosát. Kerülje azon egyéb tényezőket, melyek szintén hajlamosítanak trombózisra: dohányzás, elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség, mozgásszegény életmód, visszértágulat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-04-30 13:03:56; Megválaszolva: 2010. április 30., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: