• túl sok gyógyszer?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! 2010 januárjában mentem el először orvoshoz a pánikbetegségemmel. Akkor felírtak nekem napi 1 szem cipralexet/10mg/ és frontint szedtem mellé egy hónapig, amit azóta már letettem orvosi utasításra. A tüneteim nem szüntek meg teljesen csak kevesebb rohamom lett. Április elején azt mondta a doktornő, hogy jobb lenne ha hármat szednék és hogy heti féllel emeljem. El is kezdtem emelni, de aztán megijedtem, mert szerintem ez sok és végül maradtam az egynél. Ön szerint rosszul tettem? Nem túl sok a három szem? Annyit még rólam, hogy kényszergondolataim is vannak, és félek a gyógyszerektől. Rettegek, hogy hozzászokom, és akkor még rosszabb lesz. Két kisgyermekem van, és meg akarok gyógyulni. Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves Levélíró!

        A Cipralex adandó dózisa 10-20 mg között van általában. A kezelőorvos valószínűleg azért emelte a napi adagot, mert pánikbetegsége még nem volt tünetmentes, illetve egyéb betegségek miatt (kényszerbetegség, fóbia, melyek esetében ez a gyógyszer szintén hatékony). Mivel állapotát és az ennek megfelelő gyógyszeres terápiát kezelőorvosa tudja legmegfelelőbben megítélni, azt javaslom jelentkezzen ismét kontrollra.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-04-29 15:48:46; Megválaszolva: 2010. április 29., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: