• Nyugtató

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő, Doktor Úr!

        Atarax 25 mg tablettából szoktam fél szemet bevenni, ha nagyon ideges vagyok (pl. vizsga előtt), mert nyugtató hatású, és mert pszichiáter javasolta és ő határozta meg az egyszerre bevehető mennyiséget is. De nem szeretném ezt a gyógyszert állandóan  szedni, mert altató mellékhatása van. Arra gondoltam, hogy a Valeriana-t szednék napi rendszerességgel. Szedhetem a két gyógyszert "együtt"? Értve ezalatt, hogy az Ataraxból fél szemet, csak esetenként vennék be (két-három hetente), a Valeriana-t napi rendszerességgel szedném.

        Válaszát köszönöm előre is!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves Levélíró!

        Többféle központi idegrendszerre ható szer együtt szedése nem javasolt, kivéve, ha orvosi javaslatra és rendszeres kontroll mellett történik. Így nem javasolnám az Atarax és Valeriana együttes szedését sem. A vizsgák előtti idegesség, természetes jelenség, nem gondolom, hogy gyógyszer szedésére lenne szükség, főleg nem napi rendszerességgel. Inkább stresszcsökkentő technikákat kellene elsajátítania (pl.: relaxáció), keressen fel pszichoterápiás szakrendelést.


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010-04-29 15:46:06; Megválaszolva: 2010. április 29., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: