• Hazudozás, mire jó? (pszichiátriai kérdés)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot kívánok! Volt egy "élettársam" fél évig. Utóbb kiderült, hogy több dologban is hazudozott, félre vezetett. (pld volt, hogy rábíztam az egyik utazótáskám elhozatalát-300 kmre lakott tőlem-, 10 e ft volt a kiváltása a szállásdíj, és nekem hónapokig mondta, hogy az a táska ott van nyugodjak meg.. benne volt a taj kártyám, ruháim stb. Egy nap még azt is mondta hogy abból a táskából vett ki egy ruhadarabomat, és azzal aludt, hogy érezze az illatom) Ez a férfi/fiú miután hozzám költözött, több mesét is beadott- közben én tartottam el, de nagyon úgy tett, úgy látszott, mintha őszintén szeretett volna. Közös gyereket is akart, és itt az eredménye 10 hetes terhes vagyok. Volt olyan sztori, hogy ő előttem együtt élt egy lánnyal egy éve 4 hót. Nos most egy bő hete összevesztünk, és a fiú elutazott tőlem. Ekkor írtam a lánynak, hogy ki állta a költségeket, míg együtt laktak, mert a párom azt mondta, ő fizetett mindent, a lány rajta élősködött. Kiderült, hogy a lány soha nem élt vele egy percet sem, csak kedvesen beszélgetett vele, mint bolti eladó.. nem értem ilyen meséket miért kellett beadni? A másik súlyos mese az volt, hogy hónapokig hitegetett, hogy a szülei hitelt vesznek fel, és segíteni fognak nekünk kifizetni a számlákat. Így félre is tettünk egyre többet. De a pénz mindig épp utalás alatt volt- hétről hétre hónapokig, persze mai napig nem kaptuk meg az ígért pénzt. Most amikor összevesztünk, én küldtem el, mert a kislányom aki 3 éves elkezdte csúnyán lehordani hogy vízfejű, stb. Erre mondtam, jó itt a vége, mehetsz haza. Kapva kapott az alkalmon, az anyjáék rögtön küldtek pénzt jegyre- mivel ők nagyon akarták hogy ő haza menjen. Most az ő befolyásuk alatt van. Lehet eddig is az alatt volt, hisz az anyja mind megerősítette ezt a hitelt is és a táskám ottlétét is. KÉrem inkább kétszer is olvassa el mit írtam, kérem mondja meg, Ön szerint valóban szeretett e az illető, vagy csak kihasznált? Ugyanis lehet, hogy házasságszédelgővel volt dolgom? Kérem írja meg, Ön mit gondol, mire volt jó a hazugság, hogy ő együtt lakott előttem egy lánnyal- ráadásul részletesen beszélte el, hogy a lány ezt csinálta, azt csinálta, stb... ez milyen betegség tünete? VAn neki felfüggesztett büntetése állítólag, merthogy pártfogói felügyeletre jár. Nagyon kérem írjon nekem! Köszönöm szépen!!!!!! H.Gabriella.

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátrai probléma témában

        Kedves Levélíró!

        A hazudozás önmagában, bizonyos keretek között nem feltétlenül kóros. Előfordul, hogy valaki azért nem mond igazat, mert jobb színben akarja magát feltüntetni valaki előtt. Előfordulhat, hogy valamit letagad az illető, szintén az előbbi ok miatt, esetleg ezzel valamilyen negatív következményt szeretne elkerülni. Amíg a hazudozás nem érinti az élet minden területét, addig nem beszélünk betegségről. Bizonyos személyiségzavarok tünetei között szerepelhet a gyakori, nem valós dolgok emlegetése. Ebben az esetben azonban az adott személy tisztában van azzal, hogy az nem valóság, valamilyen cél érdekében teszi azt. Ha valaki bizonyosságaal éli meg a nem valós dolgokat, akkor hallucinációk, téveszmék is fennállhatnak.

        Vizsgálat nélkül nem tudok konkrét diagnózist felállítani párját illetően, minthogy azt sem tudom megmondani, hogy milyen érzelmek fűzték Önhöz. Lehetséges, hogy nagyon szeretett volna Önnel kapcsolatot létesíteni, ezért nem mondott igazat az anyagiakat illetően. Esetleg azért állította, hogy volt korábbi stabil kapcsolata, mert ezzel bizonyítani akarta, hogy képes ilyen kapcsolatban élni. Hogy a kapcsolat célja mi volt, nem tudom megmondani, az előbbiek is csak feltételezések.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-04-19 17:48:16; Megválaszolva: 2010. április 19., 17:48

        Tudjon meg többet: pszichiátrai probléma

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Dr.Nö oyan betegségben szenvedek amire nem merek el menni házi Orvosom hoz ezért magához fordulok segitségert.Az volna a betegségem hogy mikkor beszélgetek NÖ-vagy-férfivel akkor lesem a nemi szervüket de nem vagyok ferde hajlamu csak anyira...
        Tisztelt Doktor Nő! Jól tudom, Ön pszichológus, így csak sejtése lehet önnek is, hogy lehetséges-e a hormonális probléma esetemben? Már korábban írtam itt üzenetet, azóta változott annyit, hogy jártam pszichiáternél, megállapított...
        Tisztelt DR-Nő! Kb. két éve insomniában szenvedek, nehezen alszom el, éjjel akár 2-3 szor is felébredek. A Honvéd Kórházban műszeres vizsgálattal RLS(nyugtalan láb) szindrómát állapitottak meg.Örültem hogy kiderült mi a bajom, csak hiába...
        Mélyen tisztelt Kovács Piroska Doktornő! Most vagyok végzős és elég nagy stresszhullámot kapok, tanárok miatt meg maga az érettségi nyomása miatt,napi 7-8 akár 9 órám van, nem sok mindenre van időm. Sajnos a sexuális életemben is...
        Kedves doktornő! A nővérem gondjával fordulok önhöz. Mindig is voltak jelei, hogy ő az átlaghoz képest érzékenyebb és labilisabb személyiség, de azt nem sejtette senki, hogy egyszer ilyen mélyre zuhan majd. Körülbelül 5 éve kezdődtek a...
        Tisztelt Doktor ùr/Doktornő! Abban kèrnèm segìtsègèt, vagy tanácsát, hogy mivel nèha vannak kènyszeres gondolataim, melyekben agresszìv èlmènyek, törtènèsek szerepelnek, forduljak-e szakemberhez? Mert eddigi èletem során ritkán, de voltak...
        Bipoláris depresszióval diagnoztizáltak, jelenleg Seroquelt szedek 75 mg-t naponta, babát szeretnénk a párommal. Azt szeretném kérdezni, hogyha állapotos leszek ajánlott e a gyógyszer szedés folytatása és esetleg milyen mentálhigiénés...
        Kedves Piroska! Kislányom májusban lesz 7 éves és még most is óvodás(2014 szeptemberében kellett volna kezdeni az iskolát), mert az óvónők és az én véleményem alapján is sokat fejlődik még szeptemberig mire iskolába fog menni. A...
        Tisztel Kovács Piroska! Nem tudom hová tegyem az érzésemet, 16 éves lányom naplóját megtaláltam, amiben benne volt,hogy a barátnőjét szereti, találkoztak, fogták a kezüket,megpuszilták egymást. Ez csak párszor,mert nagy a távolság. Soha...