• Félelem...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr/Doktornő!

        Az utóbbi fél évben akadt egy kis problémám. Nagyon sok esetről hallottam, hogy fiatalok összeestek és meghaltak. Szívroham és hasonló dolgok. Azóta rettegek. Sokszor van, hogy este lefekszem aludni, eszembe jut, hogy lehet holnap reggelre nem kelek fel, vagy meg fogok halni szívrohamban... Aztán elkezdek félni, hogy bebeszélem majd magamnak és így fog történni és még jobban félek az egésztől... Tudom jól, hogy nem ilyeneken kéne gondolkoznom, de nem tudom elterelni a gondolataimat... És kezdek nagyon félni, mert olyankor mindig olyan érdekes szorító érzés van a mellkasomban... Ezenkívűl nekem nem lehet elmesélni egy balesetet, vagy hasonló ilyen történetet, mert annyira beleélem magamat, hogy rosszul leszek... hányinger és szédülés... A halálfélelmem, vagy mi már nagyon aggaszt, van mikor nappal is kijön rajtam, és olyankor is rossz lesz a közérzetem tőle... Mostanában sokkal kedvetlenebb vagyok, ingerültebb, nem tudok megfelelően teljesíteni az iskolában... Félek, hogy kikészítem magamat egy teljesen értelmetlen dologgal...
        Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves szorongó fiatal!

        Semmit nem írt magáról, így csak annyit tudok mondani, hogy amit leírt, azt jelzi, hogy halálfélelem, a szorongásos tünetek eluralkodtak.

        Jó lenne felkeresni egy pszichológust,akivel minderről elbeszélgethetne, megnyugodna, szorongásos tünetei megszűnnének.

        Egyébként jó az is, ha barátokkal, szülőkkel is megosztja a félelmeit. Már önmagában ez is sokat segíthet.

        Mindamellett érdemes észrevenni, hogy bár nagy a sajtóvisszhangja az ilyenfajta haláleseteknek, és foglalkozni is kell ezzel, főleg a megelőzés miatt, de ha valaki egészségesen, rendszeresen, önmagára odafigyelve, nem  kóros szélsőségekkel él, és ha panasza van, akkor elmegy szakrendelésre, akkor minimális az esélye annak, hogy váratlanul meghal, fiatalon.

        Érdekes, élménygazdag és szorongásmentes életet kívánok:

         

         Kazimir Ágnes

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-13 19:19:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 19., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: