• Idegrendszeri zavarok.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T.Doktor/nő/!

        Én egy 65 éves nő vagyok, akinél 20 éves korában megállapitották, hogy vegetativ neurozisos.Azóta, tulajdonképpen rengeteget szenvedtem, mert igazából nem tudtak segiteni. Csak félig éltem az életem, mindent megpróbáltam, hog éljem a normális emeberi életet, dolgoztam, kétszer férjhez mentem, gyereket szültem /bár ne tettem volna/, de semmi nem segitett, állandóan rosszul vagyok azóta is. Reggel alvás után rögtön jönnek a tünetek, rossz közérzet, székelési inger- sokszor hasmenés- különböző fájdalmak. A környezetem nem vett észre semmit, mert nagyon fegyelmeztem magam. Sok mindenen keresztül mentem, talán amikor pszihológus tudott volna segiteni akkor a szüleim nem áldoztak rá pénzt mondván, hogy ugy sem segit. Sokszor estéte leszek csak jobban, de ez nagyon korlátoz mindenbe, nem tudok utazni, soha nem merek nyaralni menni külföldre mert félek, hogy rosszul leszek. Sajnos a lányom hasonló tünetektől szenved de neki még akarat ereje sincs, hogy megpróbáljon urrá lenni a helyzeten. nem dolgozik, mert fél a megfeleléstől, nincs önbizalma és nagyon szenved ettől a félig élt élettöl. Nem tudok neki segiteni, mert ha pszihologushoz akarom vinni, azt mondja ő nem bolond. Szeretném a segitségüket kérni egy olyan orvos megtalálásában aki ilyen jellegü tünetek megoldásában segit, ahova én el mennék és ha nekem segit talán a lányom is el megy.. Előre is köszönöm. Galambosné

        WEBBeteg szakértő válasza a vegetatív neurózis témában

        Kedves Galambosné!

        Diagnózisa valóban régikeletű, és olyan összetett tünetekkel járó problémát takar, amit érdemes volna mai diagnosztikai rendszerben elhelyezni. Ebben egy pszichológiai kivizsgálás segíthetne. Egyébként ez a kórkép alkati érzékenységet takar, ami idővel változhat. Ön valóban úgy tapasztalta, hogy semmiben sem javult a közérzete az évtizedek alatt? Fontos, hogy egy pszichiáterrel végiggondolják az eddigi terápiát (gyógyszereket )is. Mert ezt az egyéni érzékenységet, ami fizikális labilitásban is megmutatkozik, bizonyos szerek képesek csökkenteni. Szóval javaslatom: 1. pszichiátriai vizsgálat, gyógyszeres lehetőségek áttekintésében 2. ha szükséges a diagnosztikához vagy a (pszicho) terpia megválasztásához, akkor személyiségvizsgálat (pszichológus). U.ez ajánlható a lányának is.

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        Dr. Papp Júlia
        szemész

        Dr. Papp Júlia

        Kérdés: 2009-08-13 06:59:06; Megválaszolva: 2009. augusztus 13., 06:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: