• Szorongás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Vannak bizonyos dolgok amik problémát okoznak az életemben és amiket nem igazán tudok megoldani, pedig szeretném!Csak a dolgok miértjére nem tudok rájönni! Az egyik ilyen probléma pl. az, hogy szexben nem tudom elengedni magam. Illetve el tudom csak van egy bizonyos határ amit nem lépek át.Pedig szeretném csak nem. Úgy érzem valami berögződött és képtelen vagyok azon a határon túllépni.Ilyen pl az, hogy képtelen vagyok egymás után 2x elélvezni, pedig szeretném és a szerelmem is szeretné, de nem!Inkább zavaró az ha tovább tevékenykedik az én érdekemben. Mit tehetnék? A másik az, hogy több mint két éve van hasfájásom, voltam gyomortükrözésen is... hiába szedtem a gyógyszert amit felírtak, egy ideig hatott majd újra kellett kiváltanom. Nem is ez a lényeg,hanem én észrevettem hogy akkor fáj nagyon ha ideges vagyok, vagy van valami szorongásom, de akkor rettetntően szúr. Majd probálom magam megnyugtatni.A harmadik ilyen dolog pedig az idegen helyen való nagyvécézés, egyszerűen már fáj a hasam annyira kéne, s meg is próbálom de ha belegebedek akkor se megy, hanem inkább a hasba szúrós idegeskedés jön, meg izzadás, szívdobogás. Úgy izgulok mintha valamin rajtakapnának.Újabban pedig(kb. 2-3 hete) nem telik el nap úgy, hogy ne lenne szívtájéki szúrásom. Mindenféle ok nélkül, van hogy tök nyugodt vagyok, nézem a tv-t és és egyszer csak belenyilal. Miért? Mit tehetnék a saját érdekemben? Hogyan jöhetnék rá a dolgok rendbetételére? Hogy tudom kideríteni a szorongásom okát? És megszüntetni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves szorongó fiatalember !

        Túl sokat nem tudok önről csak a panaszairól!
        Felsorolásából azt látom, hogy meglehetősen szorong, feszült, igyekszik görcsösen megfelelni a kimondott és kimondatlan elvárásoknak. Tökéletes szeretne lenni, és a tökéletes ember pl.hogyan végezné nagydolgát másutt... még kiderülne, hogy ön is halandó, ön is ugyanúgy működik, mint bárki más.( a székletnek szaga van, hangot ad ki, stb.)


        Korábbi, gyerekkori nevelési szokások, perfekcionizmusra való törekvés is állhat a tünetsrozat hátterében!
        Elgondolkodtatott például, és jó lenne, ha ön megválaszolná,hogy mért kellene kétszer elélvezni egymás után, ha egyszer is nagyon jó volt... Mért az számít, hogy hányszor, mért nem az, hogy milyen a szeretkezés...
        Tünetei pszichoszomatikusak és érdemes lenne a kiváltó okokat megkeresni., mielőtt még több tünete keletkezne, már ez is éppen eléggé jelzi, hogy ezekkel valóban jól tette, hogy segítségért folyamodott. A megoldás érdekében keressen fel egy gyakorlott pszichoterapeutát, aki segít önnek végiggondolni a problémák keletkezési dinamikáját és ezáltal beindulhat a gyógyulás folyamata.
        Valószínüleg az önismeretén és az önértékelésén, és az önbizalmán is lenne mit javítani.

        Üdvözlettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-06 16:53:53; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 14:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: