• Alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr!
        10 éves korom óta küzdök alvászavarokkal(a nehezen elalvással, ami akár 3-4órát is igénybe vehet)14 éves koromban voltam pszichológiai kivizsgáláson, ami azt mutatta, hogy azzal van problémám, hogy nem tudom kikapcsolni az agyam, természetesen fiatal korom miatt soha semmilyen gyógyszeres kezelésben nem részesülhettem..Most 22 éves vagyok, szültem 9 hónapja egy gyermeket, és most már az alvászavarom odáig fajult, hogy ha nem tudom kialudni magam(ami rendszeres, állandó)akkor agresszív vagyok, síró görcsök törnek rám, ami a gyerekem fejlődése szempontjából  is elég veszélyes.Már próbáltam háziorvos segítségét kérni, hogy utaljon be valami kivizsgálásra, de nem volt rá hajlandó, csak nyugtatót írt fel..Kérem a segítségét. Az emil címemre kérném a választ [email protected]

        WEBBeteg szakértő válasza a alvászavar témában

        Tisztelt Levélíró!


        Az alvászavarát ha jól értem Ön is elsősorban pszichés eredetűnek véli, vagyis nem valószínű, hogy belgyógyászati, ideggyógyászati oka lenne (fiatal, gyerekkora óta tart stb.). A műszeres vizsgálatok ez utóbbi bizonyítására szolgálnak. És itt jön a kérdésem: milyen kivizsgálásra gondol?
        Remélem ugyanarra gondolunk, vagyis ezzel a problémával pszichiátriai szakrendelést érdemes felkeresni, ahol a vizsgálatot természetesen részletes átbeszélés jelenti, a rossz beidegződések, gondolkodás átstruktúrálásával. A gyógyszerek egyébként csak átmenetileg nyújthatnak segítséget (de indokolt lehet kimerüléses állapot gyors oldására!), hosszabb távon anélkül kellene elérni kielégítő alvást (ami nem csak az alvásmennyiséget jelenti). Pszichiátriai rendelésre általában nem szükséges beutaló, vagyis nem kell a háziorvos "áldása". Sok sikert kívánok,

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-03 20:02:24; Megválaszolva: 2011. október 05., 06:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: