• Kétségbeesett lány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornö!

        Én 30éves vagyok!Van egy súlyos problémám a pánikbetegségemel és egyben idegekel.7éve vagyok beteg velem már minden volt átéltem a szörnyü tünetetek tart még most is erös fejfájás,szédülés,roszulétek,félelem,györcsös idegrázás,hányinger,hányás.4éve voltam teljes kivizsgáláson ct,ekg,vérvétel stb,minden negativ lett!tucatnyi gyógyszert szedtem a pánikbetegségre meg nyugtatót kaptam akkor sem lettem jobban ojan mint a hullámvasút.most 2hónapja irt föl az idegorvos bensedint,presololt meg b1vitamint és ez mellett szedhetem terhesség allatt is mivel szeretnék már babát!meg elküldött pchiológushoz hogy kezeljem a rohamokat a légzés csinálom áprlis 2 óta volt hogy 2hétig nagyon jól éreztem magam de elkezdödött elölröl és máig tart!azt mondta a pchiológusom hogy nagyon erös félelmem van és ez kiskoromból kezdödött mivel hallássérült vagyok és iskolában is féltem!azt szeretném tudni hogy megfogok-e gyógyulni teljesen vagy evel fogok élni??meg hogy ha tudnám hogy terhes lennék akkor jobban leszek-e??szeretném ha elmagyarázná h mért tart még mindég ez a szörnyü roszulét??mert nem kaptam orvosomtol ésszerü magyarázatok!állandóan rettegek hogy milesz velem!nagyon tanácstalan vagyok!várom a válaszát!  

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség témában

        Kedves 30 éves Levélíróm!


        Ezeket a kérdéseket nem lehet ilyen egyszerűen, levélben megválaszolni, ehhez Önt személyesen kéne ismerni. A pszichológus tudna leginkább segíteni, mert erre pszichoterápiát lehet felépíteni (vagyis ilyen kérdésekre alapozhatjuk a pszichoterápiát,mint pl: mi az oka a rosszullétnek? mi hat rám jól/rosszul? milyen javulást lehet elérni?) A leírásból hiányolom a párkapcsolatot (van-e?, hogy működik? elégedettt-e vele?). Szorongásos zavaroknál (is) mindenképpen sokat számít a (emberi) környezet! És aztán ebből kifolyólag egy gyermek jelentősége is jobban felmérhető.
        A légzéskontroll egy hasznos módszer, de úgy tűnik nem elég, ezért kérjen tanácsot pszichológusától, milyen pszichoterápiás lehetőséget tud ajánlani.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-21 11:56:51; Megválaszolva: 2011. október 03., 13:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: