• Depressziós vagyok vagy a szívem riogat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        37 éves nő vagyok azt szeretném kérdezni hogy fuladásos mellkasi nyomást érzek egész nap éjszaka pedig nem merek elaludni ugyani azt érzem hogy dobban egy nagyott a szívem utána pedig olyan mintha az egész testem elzsibbadna.Ezért felébredek és azt hiszem hogy szív infarktust kapok,és ez megy egész éjszaka.Az orvosom frontin 0.25 ös tabletát szedett velem de azt meg nem akarom szedni mert félek hogy teljesen hozzá szokom mit javasolna nekem.Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a pánikbetegség, fulladás témában

        Tisztelt Levélíró!

         A Frontin megér egy próbát: ha ugyanis egy-két szemmel már nyugodt éjszakája lesz, vagyis roham-mentes, ez is alátámasztja a pszichés eredetet. Ez pedig nem feltétlenül jelenti, hogy ettől kezdve szednie kell a nyugtatót! (egy-két napi szedéstől nem lehet rászokni) A felsorolt tünetek eléggé tipikusak a pánik- betegségre, emiatt jó lenne, ha pszichiátert keresne fel, akivel átbeszélheti a terápiás lehetőségeket.(megjegyzem, hogy a testi betegségeket azért érdemes kizárni (vérnyomás, EkG alapján), melyeket Ho-nál kezdeményezhet)

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-07 15:08:13; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: