• Aluszékonyság

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő!

        Kedves barátom problémáját vázolom: az utóbbi időben előfordul, hogy reggeli után, 8 óra körül fáradtság tör rá, és el is alszik. Kb. fél óra szundikálás után "magához tér" és folytatja a munkát. Nem tudja mihez kötni, van, hogy hetekig nem fordul elő.

        Átlagosan aktív életet él, pici túlsúllyal. Pajzsmirigy alulműködésére gyógyszert szed, hamarosan műtik egy arcüreg cisztával (ez visszatérő probléma).

        Koponya CT, EEG, carotis UH negatív.

        Mi lehet ez? Merre induljon a megoldást keresni?

        Köszönöm válaszát,

        Andi

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a aluszékonyság témában

        Kedves Andi!


        Köszönöm, hogy alaposságát tükrözve kitért barátja tesi betegségeire is. A tünet szempontjából a legfontosabb a pajzsmirigy probléma, ugyanis az alulműködés járhat fáradékonysággal, aluszékonysággal. Nem tudom, miyen gyakran jár vissza kontrollra  a jóbarát, de lehet, hogy az átlagos 6 hónapot nem kéne kivárni. Ez az epizódikus tünet önmagában  inkább anyagcsere átmeneti változására enged következtetni  (mint pszichés zavarra). Ezért érdemes lenne még vérnyomást és vércukor alakulást is követni. 

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-10 09:12:27; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: