• Apukám meghalt, beképzelem hogy én is rákos vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő! Doktor úr!

        19 éves lány vagyok. másfél éve meghalt az édesapám. daganatos beteg volt (tüdőrák). az utolsó 2hónapját otthon töltötte és én is végignéztem, hogy mennyit szenvedett. azóta folyton attól félek, hogy én is daganatos leszek. miután meghalt, rá 3hónapra elmentünk orvoshoz, mert olyan tüneteim voltak, mint apukámnak (folyton fájt a hátam, a torkom stb.) De a doktornő azt mondta, hogy ez csak beképzelt betegség,pszichés eredetű, mert minden vizsgálatom eredménye jó lett. (röntgen, vérkép stb.) kaptam enyhe nyugtatót.ezután tényleg nem volt semmi fájdalmam pár hónapig. de sokszor előjön újból a félelmem, hogy én is rákos leszek és megint fáj a hátam stb. ez betegség lehet, ez a folytonos félelem? hogy lehetne ebből kigyógyulni, ha ez valóban betegség?

        Előre is köszönöm válaszát!

        Üdvözlettel: 19 éves lány

        WEBBeteg szakértő válasza a szorongás témában

        Kedves 19 éves!


        Először is részvétem a történtekkel kapcsolatban. Ez a családi trauma sokféle kihatással lehet. Amit Ön átél, sajnos nem ritka jelenség. Mindenesetre pszichés (vagyis szorongás) alapú problémáról van szó. Érdemes volna pszichoterápiás segítséget kérni, mivel erre a problémára a gyógyszerek csak átmenetileg és korlátozottan hatnak. Vagyis keressen fel pszichoterapeutát (pl. kognitív pszichoterápiában jártas szakembert). Ugyanis ami nem múlik el magától, azzal muszáj "szakszerűen" foglalkozni.

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-31 12:49:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 18:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: