• Mit csináljak az életemmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Azért írok, mert nemtudok kihez fordulni a problémámmal. Megbántottam, sőt talán tönkretettem egy olyan ember életét, aki nekem mindenkinél fontosabb. Egy pár hónapja megromlott a kapcsolatunk, ami szerintem az én hibám, és már úgy éreztem, elmúlt minden érzése, ami volt velem kapcsolatban. Nagyon tehetetlennek éreztem magam, a végén már zsaroltam is, és három napja megtettem, amit azt hittem, csak fenyegetésből hajtogatok, kiteregettem a feleségének. Végülis konkrétat nem mondtam, de nagy cirkusz lett belőle, azóta nemtudom, mi lehet vele. Már olyan vagyok, mint aki nincs észnél, egyszerűen nemtudom, mi jöhet még, egyáltalán nemtudom magam kiszámítani. Olyanokat mondok és teszek vele kapcsolatban, ami túl megy minden határon. Nem akarom elveszíteni, bár most mindent megtettem ezért. Minden érzés, ami bennem van, kettős. Egyrészt szeretném, hogy elváljon, mert akkor talán együtt lennénk, és azt a nőt, gyűlölöm, másrészt viszont tudom, hogy nem bírná ki, ha a gyerekeit elveszítené. Én nemtudom, mit csináljak. Szeretem, és nem akarom elveszíteni. Bár igazából tudom, miért írok, hiszen reálisan látom a dolgokat, és el kell felejtenem, de nem megy. Annyira gonosz embernek érzem magam, úgy érzem, nincs semmi, amit lehetne bennem szeretni. De aki mást szándékosan tönkretesz, az ne is várjon mást, tudom, ezt mindenki így gondolja, és igazuk van. Annyira tehetetlen vagyok!

        WEBBeteg szakértő válasza a érzelmi válság témában

        Kedves Kérdező!

        Nehéz erre mit mondani.
        Azt hiszem, két emberről szól egy kapcsolat. A társával együtt kellene dönteniük arról, mit szeretnének. Zsarolásssal, önvádakkal, bűntudattal, agresszióval nem lehet kapcsolatot boldogan élni, erre nem lehet alapozni életet.
        Ha a párja el akar menni, el kell engedni.
        A felnőtt embernek meg kell tanulnia azt, hogy lezárjon egy kapcsolatot.
        Azt is, hogy küzdjön érte, tisztességes eszközökkel.
        De a pakliban benne van, hogy nem sikerül, és a másik oldal valami miatt erősebb vonzást gyakorol és a társ abba az irányba dönt.
        Nincs mást tenni, ilyenkor, mint tudomásul kell venni.
        Van amikor ez nem megy. Ilyenkor érdemes pszichológus segítségét is igénybe venni.
        Kérdezte, mihez kezdjen az életével?
        Válaszom: élje!
        De ne más kárára...

         

        Üdvözlettel: Kazimir Ágnes, pszichoterapeuta


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-22 23:10:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 11:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: