• Vérszegénység vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő
         
        Január végén tetániát diagnosztizáltak nálam. Izomgörcsök,nyaki görcs, nyakszoritás, izomfájdalmak stb. A kezelőorvos szerint hónapokig eltarthatnak a tünetek. Antidepresszánst irt ki, azt szedem azóta. az orvos szerint az influenza elleni védőoltás és stressz hatására alakult ki nálam ez a dolog. kb. 3 hete vérvételen voltam, ahol a doktornő azt mondta, hogy vérszegény vagyok. soha nem volt gond a véremmel. utojára január közepén vettek vért, minden rendben volt. most viszont az Ery: 3,75, Hb 113 g/l, Leu 5,58 g/l, Hct: 0,35, Tr: 331 g/l. Lehet ez a vörösvértestszám és a hemoglobin csökkenés az antidepresszánsok mellékhatása. nagyon alacsonyak ezek az értékek? még esetleg másra is utalhatnak?
         
        Köszönöm
         
        Üdv.
        Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a tetánia témában

        Kedves Zsuzsa!


        A laboreredmények mellett általában mindig feltüntetik a norm. tartományt, de amiket leírt, azok csak kismértékű elváltozások a vérképben ( a fehérvérsejt és trombocyta pedig normálisnak tűnik). Nem írta meg, pontosan milyen gyógyszert szed. Általában viszont elmondható, hogy az antidepresszívumok a vérképet nem befolyásolják. Hogy mire lehet még gondolni? Hát aki elküldte Önt vérvételre, az az orvos kell, hogy ezt a kérdést végiggondolja,ill. vérszegénységre is van megoldás. Mielőbbi javulást kívánva,

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-23 16:09:06; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: