• Kórház után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bakos Cinnia doktornő !

        Bocsánat,hogy már igy is zavarom,de most nem beszélhetünk személyesen és már hiányzik ,és nagyon sok kérdés kavarog bennem.Lili vagyok,ezt majdnem elfelejtettem.Hát a kórházról szeretnék mesélni.mondhatnám ,hogy az első napok szörnyüek voltak.nem tudtam aludni se éjjel se nappal.,én aki mindig alszik.Annyira sookolt a beteg társaim sorsa ,hogy még most sem hevertem ki.egy szobában voltam egy 23 éves lánnyal,akinek paranoid skrizoféniája van.Eleinte nem volt barátságos,de pár óra mulva már azt mondta -bár csak én lennék az anyukája.Nagyon odafigyeltem rá,észrevettem mikor voltak látomásai,olyankor csak ült nyitott szemmel,nem is pislogott,és keresztül nézett rajtam,nem látott nem hallott.Ilyenkor egy késes embert látott ,vértócsa állt előtte és a késről is csepegett a vér,ez 12 éves kora óta van.ezután elmegy egy szigetre ahol csak egy kutya van senki más,ott érzi magát biztonságban,mert a kutya megvédi,volt mikor 5 percig volt a szigeten.

        Nagyon sajnálom őt,azóta is tartjuk a kapcsolatot,ő még kórházban van,de azt mondta neki Vasas doktornő,hogy nem tudják meggyógyitani,nem hatásosak már a gyógyszerek.Lehet ,hogy erről nem is lenne szabad beszélnem,nem tudom ,de én elmondtam doktornőnek,mert én önben nagyon megbízom,és a tudásában is.Szeretném megkérdezni ,hogy Doktornő nem tudna-e rajta segíteni,nincs-e erre valami varázsszere?Mert igy leélni egy életet-hogyan lehet?

        Elnézést ha tul hosszu voltam és raboltam az idejét ,de ezt elkellett mondanom önnek,mert állandóan ez jár az eszemben.Amugy nagyon a szívemre tudom venni mások fájdalmát ,de ez most még nehezebb mint álltalában.

        Köszönettel Lili

         

         

        jh

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichiátria témában

        Kedves Lili!


        Többféle pszichiátriai betegség van, különféle súlyosságú lehet, ehhez képest a pszichiátriai gyógyszeres repertoar szűkös. Az illető beteg lány kezelőorvosa valószínűleg tudja, hogy mi mindent próbáltak már meg a jelzett páciensnél, hogy megszabadítsák őt a tüneteitől. Mindenesetre az is eredménynek számít, ha valaki ilyen hallucinációk mellett azért képes a jelenben is  létezni (pl. kapcsolatot tartani). Egyébként az egyik legfontosabb szempont a gyógyítás során, hogy egy betegnek melyik tünete okozza a legnagyobb szenvedést (és ez nem mindig egyezik meg a mi szemszögünkkel!). Mert lehet, hogy neki még ennél is volt rosszabb állapota!

         

        Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-19 09:21:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: