• Alkoholfüggő, pszichés beteg húgom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23 éves húgom súlyos depressziós, pánikbeteg és alkoholista, mert anyám öt éve zaklatja, zsarolja, hogy szakítson holland vőlegényével. A húgom egyre mélyebbre süllyedt az érzelmi őrlődésben, mert az anyámhoz is nagyon kötődik érzelmileg. Tegnap tudtuk meg, hogy öngyilkossági kísérlete volt. Apám rögtön útnak indult, hogy hazahozza Hollandiából, mert a húgom is ezt akarta nemrég. Haza nem vihetjük, mert anyám (aki a húgom sokkoló állapota ellenére is elzárkózik és fenntartja véleményét), lelkileg tovább rombolná a húgomat. Mit tegyünk? Félek, hogy a pszichiátriai osztály hangulata sem tenne jót Emesének... Ön szerint mi a teendő?

        WEBBeteg szakértő válasza a pszichés betegség témában

        Tisztelt Levélíró!


        Szóval ez a probléma 5 éve tart, és ez idő alatt nem sikerült megoldást találni (sem a húgának, sem a családnak). Nem tudom, a húga tisztában van-e a saját problémáival (hogy reagál erre vajon a vőlegény?) és eddig mit próbált tenni, hogy "tünetei" ne burjánozzanak el? Épp itt az ideje, hogy szaksegítséget vegyen igénybe Emese.  Ugyanis az öngyilkossági kísérlet sokszor azt mutatja, hogy az illetőnek elfogytak az eszközei, nem képes máshogy megoldani egy szituációt. Kell, hogy valaki megmutassa neki az alternatívákat. Szóval legjobb, ha pszichiáter megvizsgálja (lehet ambuláns rendelésen is) és az ő tanácsa szerinti gyógykezelést fogadják el (akár a pszichiátriai osztályon!) Biztos vagyok benne, hogy létezik olyan pszichiátriai osztály, ami az előítéleteket feloldja. Itt az idő a cselekvésre. Sok sikert kívánok,

        dr. Bakos Cinnia Dóra


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-16 21:16:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 15., 06:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: