• Nem tudom mitől vagyok rosszul?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem tárgya pszichológiai jellegű. 29 éves férfi vagyok. Szociális munkásként dolgozom, a beosztásom 24/72, tehát egyszerre sokat dolgozom és utána viszonylag nagy a szünet. A tüneteim csak itthon jelentkeznek, a legerősebben 19 és 23 óra között, az esti időszakban, de tizenegy után megint jól érzem magam. Alapvetően érdektelen és intoleráns vagyok, néha szoktam szívdobogást érezni. Együtt élek a barátnőmel hetedik éve. Értetlenül állok a dolgok előtt, mert úgy érzem, hogy jól működik a kapcsolatunk és nem a párom ellen irányul, hanem spontán belőlem jön ez a rossz érzés, mégis csak akkor fordul elő, ha vele vagyok az otthonunkban. Csak ő tudja kihozni belőlem ezt a stresszes állapotot, végülis úgy érzem, hogy idegesít engem a párom. Amúgy semilyen szenvedélybetegségem nincs, a munkahelyemen jól tűröm a sresszt, pedig az egy sresszes hely, hajléktalanszálló. Tamás

        WEBBeteg szakértő válasza a stressz témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az, hogy egész nap mások bajának megoldásán fáradozik, aztán otthon a párjával intoleráns, vagyis ideges, jelezheti, hogy ott vezeti le a nap közben felhalmozódó feszültséget, ahol a leginkább lehet, következmények nélkül.
        Jelezheti, hogy vannak a kapcsolataikban megoldandó gondok.
        Lényeg, hogy gondolja át, kinek szól a feszültség, honnan ered és mért nem oldja meg annak kiváltó okait, és mért azon "veri le", akin megteheti.
        A kiégésnek  (burn out) nevezett pszichés állapot is gyakori a segítő foglalkozásuaknál. Annak is lehet tünete, a fenti helyzet.


        Üdvözlettel:

         Kazimir Ágnes


         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-16 22:42:59; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: